Astro Citeste viitorul

Zilele saptamanii ne pot ajuta sa rezonam la unison cu universul creat

Zilele saptamanii ne pot ajuta sa rezonam la unison cu universul creatZilele saptamanii, asa cum stim cu totii, si-au primit denumirea direct de la planetele care le guverneaza, mai putin zilele de Sambata si Duminica, schimbate fortat de Biserica, toate celelalte fiind usor de identificat cu una dintre planetele traditionale, cunoscute noua din astrologia vestica.
 
Fiecare dintre zilele saptamanii este binecuvantata cu un plus de energii care pot fi speculate in mod profitabil chiar de la rasaritul soarelui, adica dis-de-dimineata, aceste energii venind bineinteles de la planeta care guverneaza ziua in cauza si care ne va aduce unele surprize placute daca intelegem ce trebuie sa facem in aceasta zi pentru a nu supara majestatea astrelor si a le face sa lucreze in folosul nostru.
 
1. Ziua de Luni, de exemplu, este fiica planetei astrologice Luna si va primi un plus de energii care se cantoneaza in zona emotiilor, a atitudinilor si comportamentelor protectoare, armoniei in familie sau la locul de munca ori a receptivitatii. Este de aceea natural ca Lunea sa rezonam mai profund cu asemenea ritmuri ale vietii cotidiene si sa ne manifestam putin mai plini de compasiune, sa facem mai temeinic unele treburi casnice, sa acordam mai multa atentie celor iubiti si prietenilor apropiati si sa fim mai incarcati de sentimente pozitive, care sa ne atraga astfel bunavointa reginei aceste zile, Luna.
 
2. Abia de Marti putem trece si la actiune, facandu-ne planuri serioase pentru saptamana care incepe, acum fiind momentul optim pentru a dovedi mai mult spirit de initiativa, curaj, forta si chiar spirit de aventura. Marte, planeta tutelara a acestei zile, ne cere practic sa ne comportam astfel, teama si lipsa de energie fiind considerate o jignire adusa marelui zeu al razboiului. Martea se mai pot manifesta si situatii marcate prin violenta verbala, un plus de pasiune sau demonstratii de putere, dar toate acestea nu trebuie privite ca negative atata vreme cat se intampla sub umbrela legalitatii si a unui minim de civilizatie.
 
3. Miercuri este patronata de Mercur, o planeta care stimuleaza comunicarea, intelectul si versatilitatea, iar aceasta zi este ideala pentru analiza temeinica a hotararilor luate cu o zi inainte, pentru stabilirea de bune conexiuni de afaceri, pentru culegerea de informatii suplimentare sau pentru dezvoltarea unor bune strategii. Incepand de la primele ore ale zilei, se pot astfel pune pe hartie toate ideile utile, tot acum facandu-se si ajustarile necesare pentru ca treaba sa mearga ca pe roate.
 
4. Joi este o zi speciala, patronata de insusi Jupiter, zeul abundentei si optimismului, fiind de aceea o zi cand toate planurile facute anterior se pot extinde la maximum, tot acum putandu-se culege imediat si roade bogate, rezultat al eforturilor noastre bune din zilele anterioare. Joi este de asemenea o zi excelenta pentru aprofundarea cunostintelor si dobandirea de abilitati suplimentare, Jupiter ajutand mult la un tip de socializare guvernat de relaxare, glume spumoase, dar si de putin spirit de competitie.
 
5. Vineri este o zi inchinata lui Venus si, asa cum este normal, aduce elogii frumusetii si elegantei, flirtului, senzualitatii si fericirii in plan personal. Chiar daca lumea merge la munca si este totusi o zi obisnuita a saptamanii, Vinerea este indicat sa fim putin mai generosi cu sentimentele noastre romantice, sa comunicam mai mult cu sotia, sotul sau partenerul de relatie, sa ne interesam de moda, arta si tot ce ne poate aduce un plus de rafinament si eleganta sau sa iesim la o intalnire romantica chiar si daca va fi vorba despre o scurta plimbare in aer liber.
 
6. Sambata, ziua inchinata lui Saturn de catre romani si Sabatului, adica zilei de odihna, de catre evrei, este de asemenea o zi speciala, cand se impune mai multa abstinenta si niste precautii suplimentare in planul vietii de zi cu zi, fiind esential in aceasta zi sa se traiasca in deplin acord cu legea divina si legile societatii umane. Chiar si daca la crestini Duminica e adoptata ca zi de odihna, Sambata tot e bine sa se acorde mai mult respect tuturor aspectelor vietii personale si profesionale, nu spiritul de gluma ci seriozitatea si responsabilitatea putand sa ne aduca energii bune de la planeta care guverneaza ziua aceasta a saptamanii.
 
7. In sfarsit, Duminica este o zi inchinata Soarelui sau, alternativ, Domnului, si e sarbatorita de crestini ca zi de odihna, cand se pot culege roadele eforturilor trecute, se poate manifesta mai mult entuziasm si voie buna, innoindu-se complet energiile saracite de munca depusa de-a lungul unei saptamani intregi. Nimeni nu ne poate obliga acum sa mergem la biserica, dar e bine totusi sa se examineze mai in profunzime propriul suflet sau motivatiile care ne guverneaza viata pentru a se ajusta in acest fel comportamentele gresite, pentru a se neutraliza starile negative ori pentru a ne apropia mai mult de cei dragi.
 
Respectand macar in mare asemenea recomandari in fiecare zi, incepand de la primele ceasuri ale diminetii si pana seara, este greu de crezut ca nu vom avea sanse mult mai bune pentru a ne desfasura nestingheriti viata de zi cu zi, ajutati din plin de energiile bune venite de la planetele care guverneaza fiecare zi a saptamanii. Bineinteles ca a face exact opusul intr-una din aceste zile ne va putea influenta destinul in mod negativ, efectele resimtindu-se nu imediat, dar aparand totusi ca urmare a lipsei noastre de respect fata de legile universului, aceleasi la momentul prezent ca si in urma cu mii de ani.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu