Astro Citeste viitorul

Reincarnarea din perspectiva astrologica

Reincarnarea din perspectiva astrologicaTeoria reincarnarii, propusa omenirii cu multa vreme in urma de mari ganditori, filosofi si fondatori de sisteme religioase a prins radacini puternice in cadrele constiintei umane si nu putini sunt cei care adopta partial sau integral valorile sale pentru a incerca astfel sa gaseasca raspunsul la marile intrebari existentiale privitoare la moarte, destinul omului, originile vietii si alte intrebari inca neelucidate pe deplin de stiinta, religie sau alte domenii ale cunoasterii.

S-a propus astfel ideea ca sufletele, spiritele sau energiile finite care raman dupa moartea trupului nu pot avansa pe un plan superior al existentei daca nu s-au facut alegerile juste pe parcursul vietii abia incheiate si de aceea este nevoie de asumarea unei noi existente intr-un nou trup, fie acela uman sau animal, pentru a se cauta din nou caile de atingere a perfectiunii spirituale necesara sufletelor pentru a se putea elibera de influenta lumii create si a isi continua drumul lor ascendent.

Aceasta doctrina a transmigrarii sufletelor este centrala pentru multe traditii religioase din India si alte regiuni ale Asiei, aici fiind incluse deopotriva budismul cat si hinduismul sau jainismul. Europenii au preluat si dansii aceste idei mai intai prin vechii greci si, mai tarziu, prin miscarile de orientare spiritista, practicate pe scara larga in intreaga Europa a secolului al 19-lea. Pe toate celelalte continente exista de asemenea traditii religioase similare, care incearca toate sa explice ce se poate intampla cu sufletele dupa moarte.

Astrologii nu au scapat sansa de a pune in practica diferite aspecte care privesc reincarnarea si astfel a aparut si o noua ramura a astrologiei, numita astrologia reincarnarii sau astrologie spiritista, unde se facea apel la persoane cu abilitati speciale sau la diferite ritualuri menite sa permita atingerea straturilor profunde ale constiintei, acolo unde sunt pastrate informatii despre vietile anterioare ale unei persoane sau orice alte informatii utile pentru astrolog sau pentru persoana analizata.

S-au creat cu timpul si horoscopuri particulare, ale sufletelor care participa la reincarnare, intrand adica in trupurile bebelusilor la nasterea lor si asumandu-si prin aceasta un nou destin si o noua sansa de a se perfectiona pe calea atingerii absolutului. Sufletele isi aleg deliberat si precis momentul reincarnarii in anumite perioade ale anului si, de aceea, se pot emite unele idei asupra tipului lor de personalitate, in acord cu zodia in care aleg sa se reincarneze si observandu-se si actiunea planetelor care influenteaza aceste momente.

Berbecul – Sufletele care se reintorc pe Pamant in zodia Berbecului sunt gata pentru un nou inceput si incearca sa isi plaseze destinul sub cele mai bune auspicii. De obicei, aceste suflete isi propun si obiective indraznete si de aceea au nevoie de trasaturile de personalitate specifice Berbecului pentru a fi siguri ca reusesc in tot ceea ce isi propun.

Taurul – Taurii sunt in general suflete care au atins niveluri superioare ale spiritului si se intorc pe Pamant pentru a ajuta cu experienta lor la refacerea echilibrului necesar in anumite zone ale planetei. Aceste suflete nu isi vor pierde timpul pretios antrenandu-se in conflicte interminabile ci vor incerca sa rezolve tot ceea ce si-au propus fara a se abate de la obiectivele initiale.

Gemenii – Se prea poate ca sufletele reincarnate in aceasta zodie sa provina din randul persoanelor care au ocupat pozitii publice in trecut, buni oratori, actori, magicieni sau politicieni. Acestia mizeaza pe inteligenta si agerime de spirit in indeplinirea obiectivelor propuse si nu se dau indarat de la a face aliantele necesare care sa le permita o buna evolutie pe viitor.

Racul – sufletele Rac parca ar fi facute pentru a isi trai viata boiereste si este una dintre putinele zodii unde altruismul nu este necesar ci se impune mai degraba o atentie speciala fata de propriile necesitati si rezolvarea in detaliu a tuturor problemelor personale. Racii sunt oricum saritori la necaz si destul de sensibili si generosi deci nu mai este nevoie de o deschidere aparte in acest sens.

Leul – vechii patricieni ai anticei Rome, mandri si aroganti, ar putea foarte bine sa se reincarneze in zodia Leului pentru a experimenta la prima mana umilintele si greutatile traiului pe Pamant, dar fara a se pleca prea mult in fata acestor obstacole "minore". Leii sunt suflete care nu isi ofera multe sanse pe drumul devenirii, dar daca li se creeaza conditiile potrivite pentru a evolua la superlativ, Leii cu siguranta vor avea ce oferi multor altora, castigand astfel si pentru sine unele puncte suplimentare.

Fecioara – atentia aparte a Fecioarelor pentru detalii te poate face sa crezi ca sufletele care se reincarneaza in aceasta zodie sunt fiinte care au functionat in trecut ca educatori de succes, medici sau functionari in administratie, dar se mai poate de asemenea vorbi si despre suferinte ale trecutului cauzate de propria neglijenta, care au impus astfel nevoia de mai multa organizare, ordine si curatenie. Fecioarele nu se sperie de provocari si sunt incantate la gandul ca pot persevera in tot ceea ce fac, dar saracia si absenta resurselor le vor sta mereu in cale in anumite momente nefaste ale evolutiei societatii omenesti.

Balanta – sufletele Balanta sunt bine echilibrate si de aceea pot aduce un plus de gratie si frumusete in planul existentei umane, totodata bucurandu-se chiar ele de roadele binemeritate ale eforturilor depuse in vietile anterioare. Balantele au nevoie constanta de un partener care sa le sustina pe durata intregii vieti si astfel sunt pregatite sa atinga planuri superioare ale spiritului, sustinute mereu si de dragostea celor apropiati lor.

Scorpionul – este o zodie unde sufletele tind sa se reincarneze de mai multe ori din cauza profunzimilor pe care le descopera aici in vietile lor trecute. Inclinatia Scorpionului catre mistic si ocult favorizeaza analiza temeinica a relatiilor existentiale si poate permite un salt brusc in plan spiritual, dar exista si pericole pe masura. Puterea interioara de invidiat a Scorpionilor se poate datora unor vieti anterioare traite sub semnul disciplinei militare sau a ascultarii desavarsite si de aceea sufletele Scorpion simt ca beneficiaza de resurse insemnate care merita investite fara crutare in aceasta noua viata.

Sagetatorul – in cazul sufletelor Sagetator sansele ca acestia sa fi fost tinuti prizonieri intr-o viata anterioara sunt foarte mari. Ori aceasta este situatia, ori au trait o viata foarte anosta, fiind practic obligati sa isi creeze un refugiu imaginar unde sa poata zburda in voia cea buna. Astfel se poate justifica deschiderea Sagetaatorului catre aventura, explorare si asumarea de riscuri. Oricat de rapid s-ar derula evenimentele, Sagetatorii sunt mereu pe faza si le face mare placere sa se arunce aproape inconstient in valtoarea aventurii pentru a compensa intr-un fel dezamagirile trecutului.

Capricornul – sufletele Capricorn stiu destul de bine ce au de facut in aceasta lume si de multe ori se reincarneaza pentru a incheia afaceri trecute sau pentru a desavarsi ceea ce au inceput cu multa vreme in urma. Se folosesc de intelepciunea si experienta acumulate odata cu trecerea timpului pentru a isi indeplini matematic obiectivele. Nu se pot dezvolta multumitor in mediul rural si de aceea vor prefera mereu pentru reincarnare zonele urbane unde isi pot desavarsi educatia si au acces la resurse suficiente.

Varsatorul – sufletele Varsator se reincarneaza in principal pentru a introduce si mentine in planul creat al existentei o farama de magie si speranta, pentru a incuraja aspiratia altor suflete catre absolut chiar si atunci cand toate sansele sunt impotriva acestui lucru. Varsatorii simt ca pot indeplini un rol special in transformarea lumii create intr-un loc ideal si de aceea uneori par putin excentrici sau deplasati. Rabdarea, observatia atenta si acumularea de experienta suplimentara ii pot ajuta sa isi indeplineasca planurile ambitioase de transformare a intregii lumi intr-un loc mai bun si mai curat.

Pestii – un suflet care se reincarneaza in aceasta zodie va incerca de obicei sa corecteze fara graba anumite minusuri ale vietilor trecute. Este un proces laborios si consumator de timp si de aceea Pestii par a fi fiinte foarte retrase, functionand parca intr-o lume doar a lor. In realitate ei nu doresc decat sa isi puna gandurile in ordine, sa se adune si sa se pregateasca pentru un alt plan al existentei unde sa continue ceva mai hotarat drumul lor catre perfectiune.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu