Astro Astrologia zodiilor

Prieteni de nadejde pentru semnul nostru astrologic

Prieteni de nadejde pentru semnul nostru astrologicIn mod natural, fiecare dintre noi ne simtim mai atrasi sa acordam prietenia noastra neconditionata unor persoane din jurul nostru care par sa raspund mai pregnant necesitatilor noastre in plan afectiv, iar aceste impulsuri ale noastre sunt in buna masura guvernate de influentele exercitate de astre, care au trasat de la inceputurile umanitatii harta compatibilitatii semnelor astrologice si din acest punct de vedere.

Berbecul
Plini de dinamism si in cautare de aventura si distractie de calitate, Berbecii cauta intotdeauna parteneri pe masura lor in plan profesional si se vor intelege de minune cu Leii sau cu Sagetatorii, dar in planul prieteniei simple, care depaseste viata profesionala, Berbecii vor incerca sa cultive compania celor care le pot tempera elanul lor nu intotdeauna constructiv si apreciat la superlativ de ceilalti. Foarte buni prieteni pentru Berbeci vor fi astfel Capricornii, Racii si, mai ales, Balantele.

Taurul
Similar cu Berbecii, Taurii se aliaza din punct de vedere profesional cu cei care le sunt apropiati prin caracter, adica alte semne de pamant, din acest punct de vedere Fecioara si Capricornul fiindu-le parteneri de nadejde. In ce priveste prietenii de suflet, Taurii vor cultiva insa compania altor zodii, aici desprinzadu-se din start Gemenii si Balantele prin spiritul lor sociabil si comunicativ, dar si Pestii care pot raspunde pretentiilor de stabilitate si fidelitate in prietenie a Taurilor.

Gemenii
Deloc interesati de persoanele incapabile sa isi exprime deschis sentimentele si gandurile, Gemenii se feresc instinctiv de zodiile de pamant si de alte zodii care isi reprima afectele si se indreapta constant catre personalitatile expansive si pline de energie specifice zodiilor Balanta sau Berbec. Alaturi de acestia, buni prieteni pentru Gemeni mai pot fi si Racii, dar si Sagetatorii, care raspund pe rand unor necesitati afective speciale ale Gemenilor.

Racul
Incarcati de o sensibilitate aparte si de o nevoie marcata de intimitate, Racii nu pot suporta usor prietenii vorbareti si solicitanti si vor prefera de aceea mai ales zodiile care le inteleg pe deplin trairile sufletesti si pot oferi mult suport afectiv in acest sens. Aici se desprind din start Pestii si Scorpionul, ambele zodii empatice. Taurii sunt de asemenea buni prieteni pentru Raci, conferindu-le stabilitate si constanta, iar Leii si dansii pot oferi multa incredere in sine timizilor Raci.

Leul
Prieteni de nadejde ei insisi, Leii se inconjoara doar de persoane in care pot avea deplina incredere, ei procedand in mod similar atat la locul lor de munca cat si in planul vietii personale. Astfel, Leii vor aprecia la superlativ zodii precum Capricornul, Taurul si Scorpionul, de mare incredere pentru dansii, dar se vor simti la fel de atrasi si de Varsatori sau de Gemeni, care reusesc sa ii farmece prin stilul lor foarte original de a se prezenta si relationa in relatia cu altii.

Fecioara
Zodiile de pamant sunt companionii ideali pentru Fecioare, cu totii avand in comun elementul care le defineste cel mai bine personalitatea astrologica. Alaturi de Capricorni si Tauri, Fecioarele pot insa prefera si zodii foarte opuse lor ca stil de personalitate, aici Racii si Varsatorii remarcandu-se prin fragilitatea lor si seducand Fecioarele sa se apropie mai mult pentru a-si oferi sprijinul neconditionat. Nici Pestii nu sunt respinsi ca prieteni de suflet, dar cu conditia sa nu se vaicareasca prea tare si sa mentina totusi unele standarde sociale macar pe perioada cat se afla in compania unei Fecioare.

Balanta
Gemenii si Varsatorii sunt alesi instinctiv de catre Gemeni drept amici de suflet, iar alte zodii de asemenea se pot dovedi interesante in masura in care stiu sa fie si buni ascultatori ai problemelor sufletesti ale unei Balante. Din acest punct de vedere, nici Scorpionii si nici Leii nu sunt de lepadat, Balantele fiind de-a dreptul incantate sa cultive si asemenea prietenii, care le mangaie placut vanitatea si dorinta de a straluci in societate. In intimitate si la nevoie, Balantele pot insa cauta si prietenia Capricornilor sau a Racilor, acestia stiind cum sa le echilibreze optim personalitatea in momentele mai putin favorabile ale existentei.

Scorpionul
Fiinte care parca si-ar fi suficiente lor insile, Scorpionii nu prea cultiva prietenii de profunzime, dar se pot arata totusi interesati de zodiile de apa, care raspund unor necesitati emotionale aparte ale Scorpionilor. Aparte de Raci, Pesti si Varsatori, Scorpionii pot practic fi prieteni cu orice zodie, cu singura conditie ca nativii acestor zodii sa se dovedeasca suficient de interesanti incat sa ii invite pe Scorpioni sa le cultive compania pentru perioade mult mai lungi de vreme.

Sagetatorul
Persoane care traiesc si promoveaza constant libertatea de spirit si de miscare, Sagetatorii sunt foarte buni amici cu cei care impartasesc aceste valori si de aceea vor avea un respect si o atractie speciala fata de Lei si Berbeci, dar mai ales fata de Gemeni, cu care pot lega prietenii foarte durabile. Fecioara si Pestii starnesc interesul Sagetatorilor in plan afectiv, nu de putine ori putand sa apara si aici prietenii stabile, care se completeaza si se potenteaza reciproc.

Capricornul
Buni amici cu celelalte zodii de pamant, Capricornii sunt fiinte sociabile, dar nu leaga usor prietenii de durata, cel putin nu cu persoane despre care nu stiu mai nimic. O exceptie o fac totusi aici Balantele care atrag si seduc aproape instinctiv Capricornii, acestia simtindu-se mai "normali" si mai putin reci in compania prietenoaselor Balante. In mod surprinzator, Capricornii pot lega prietenii de durata si cu Berbecii, iar Racii ii atrag mai ales ca prieteni de suflet, ei oferindu-le energii benefice si facandu-i sa se simta mereu echilibrati intr-un univers unde Racii sunt stapani absoluti.

Varsatorul
Foarte originali si iesind din tiparele obisnuite, Varsatorii prefera compania zodiilor la fel de "exotice" ca si dansii, ei cultivand astfel cu placere prietenia Balantelor si a Gemenilor, dar si pe aceea a zodiilor de apa, care le ofera multa stabilitate in plan emotional. Leii si Taurii pot tempera excesele Varsatorilor si ii pot aduce rapid cu picioarele pe pamant, iar Scorpionul se dovedeste a fi un prieten foarte special mai ales daca accepta fara rezerve compania Varsatorului pe perioade foarte lungi de vreme.

Pestii
Nu intotdeauna capabili sa ofere incredere neconditionata celor din jur, Pestii sunt foarte atenti la prieteniile pe care le cultiva, ei avand constant nevoie in preajma lor de fiinte foarte echilibrate, capabile sa transfere doar energii benefice catre empaticii Pesti. Berbecii si Fecioarele le pot oferi o asemenea stabilitate, dar Pestii se simt bine si in compania altor zodii de apa, care nu difera foarte mult de personalitatea sensibila a Pestilor. Foarte solide prietenii mai pot exista intre Pesti si Sagetatori sau Balante, aici Pestii fiind de regula cei care sa faca primii pasi deoarece ei sunt atrasi nu se stie de ce de aceste doua zodii si le cultiva cu placere prietenia.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu