Astro Citeste viitorul

Cele 12 flori pretioase in astrologia chineza

Cele 12 flori pretioase in astrologia chinezaIn astrologia chineza, fiecare dintre cele 12 zodii are drept corespondent o asa-numita "floare pretioasa", care va aduce sanatate si noroc zodiei pe care o patroneaza, fiind din acest motiv ideal daca nativii zodiei in cauza nu uita sa se inconjoare si cu aceste flori mai ales atunci cand se afla la ananghie si doresc un plus de sanatate sau de noroc in viata.
 
Sobolanul – narcisele protejeaza aceasta zodie, fiind o specie florala foarte bine cotata in cultura asiatica gratie proprietatilor sale curative atat in plan sufletesc cat si fizic.
 
Boul – simbolizand intelepciunea, garoafa este asociata cu zodia Boului, reprezantand simbolic unitatea familiala si armonia adusa de respectul fata de ratiune.
 
Tigrul – flori cu multe proprietati terapeutice, dar si culinare, violetele insotesc fericit zodia Tigrului in cultura asiatica.
 
Iepurele – se crede ca narcisele jonquilla aduc foarte mult noroc, iar zodia Iepurelui va primi multe influente pozitive de la aceasta specie de flori.
 
Dragonul – latirus (Lathyrus odoratus) este o floare exotica deosebit de atragatoare si parfumata, dar si foarte toxica deopotriva pentru om si animale, insa Dragonul se impaca de minune cu aceasta reprezentanta a Florei.
 
Sarpele – floarea pasiunii reprezinta minunat aceasta zodie, fiind una dintre plantele binecuvantate ale Asiei care poate vindeca depresia, epilepsia sau alte afectiuni de ordin psihic.
 
Calul – simbolizand dragostea si frumusetea, trandafirul chinezesc incununeaza zodia Calului si, fata de alte specii florale, este si mai usor de gasit deoarece infloreste de mai multe ori pe an.
 
Oaia – o floare foarte rara, larkspurul vindeca astma si bolile de ochi; este adeseori asociat cu zodia Oii.
 
Maimuta – gladiolele reprezinta Maimuta in zodiacul chinezesc, iar asiaticii respecta foarte mult aceasta floare despre care se spune ca ar ajuta spiritele sa isi gaseasca un loc pasnic pe lumea cealalta.
 
Cocosul – ochiul-boului este asociat, nu se stie prea bine de ce, cu zodia Cocosului, dar fiind vorba despre o floare colorata foarte viu, cu siguranta ca trimite simbolic la dorinta nativa de a straluci a cocosului.
 
Cainele – umilele galbenele sunt reprezentantele zodiei Cainelui in cultura asiatica, aceste flori fiind insa foarte respectate pentru valentele lor terapeutice, dar si pentru frumusetea lor tacuta.
 
Porcul – in sfarsit, Porcul este asociat in zodiacul chinezesc cu crizantemele, despre aceasta floare asiaticii crezand ca ar putea vindeca orice boala atunci cand este preparata sub forma de ceai special de catre medicii asiatici.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu