Astro Astrologia zodiilor

Omul si etapele devenirii sale in astrologie

Omul si etapele devenirii sale in astrologieConform unor teorii avansate ale astrologiei, omul cunoaste 12 etape ale devenirii sale, toate parte din ciclul sacru al vietii, dintre care doar 7 etape privesc evolutia omului pe Pamant, restul urmand sa fie parcurse dupa moarte intr-o forma puternic spiritualizata si cunoscuta noua prin conceptele de Rai sau Iad, adica locurile unde vom merge cu totii in functie de modul in care am ales sa ne traim aici viata.

Cele 12 etape ale vietii se impart in mod egal dupa numarul planetelor care guverneaza destinele omului in 6 planete corespunzand evolutiei noastre pe Pamant si 6 planete corespunzand evolutiei noastre dupa moarte, respectiv devenirii noastre sacre. Surprinzator, Soarele nu este privit aici ca una dintre planetele care vor influenta puternic destinul nostru terestru ci va avea un cuvant greu de spus atat in etapa premergatoare procreatiei cat si dupa trecerea noastra la cele vesnice.

Luna este prima dintre "planetele" recunoscute de astrologie ca avand o influenta hotaratoare asupra devenirii omului, rolul acestei planete fiind jucat prioritar in primii nostri ani de viata, atunci cand ni se imprima toate ritmurile si afectele care definesc personalitatea umana in complexitatea sa. Rolul Lunii va fi imediat apoi preluat de catre Mercur, cel care se ocupa in principal de varsta copilariei, ajutandu-ne sa evoluam normal pana la pubertate.

Venus intervine asa cum este de asteptat in perioada adolescentei, oferindu-ne o noua dimensiune, respectiv cunoasterea propriului trup, libertatea, dorinta si afectele care se nasc pe aceasta cale. Nu foarte departe insa se va gasi Marte care pune stapanire pe om atunci cand acesta paseste in prima sa etapa a vietii de adult, respectiv tineretea si anii urmatori cand omul se va afla in puterea varstei sale.

Jupiter ne preia cu forta si intelepciunea sa in perioada varstei mijlocii, atunci cand omul se defineste prin creativitate si productivitate maxima. Odata incheiata aceasta perioada trecem cu totii sub influentele lui Saturn, planeta care va pregati omul pentru varsta a treia, problemele ridicate de batranete si intr-un final intampinarea mortii. Ajunsi aici, se incheie si destinul nostru pe Pamant, dar nu si evolutia noastra ulterioara cand vom fi preluati de alte planete care sa ne conduca cu incetul catre incheierea intregului ciclu al vietii si mortii.

Soarele este astfel planeta sacra prin excelenta, care se afla la originea nasterii noastre, dar si la final, pana acolo insa trebuind sa parcurgem alte etape, fiind guvernati acum de o serie de alte planete. Uranus, parintele zeilor, ne va ajuta sa scapam definitiv de toate limitarile cunoscute pe Pamant, eliberandu-ne si pregatindu-ne pentru viata vesnica. Neptun va interveni apoi pentru a ne oferi un plus de energii divine, deschizandu-ne si mai mult catre imparatia eterna si fara de sfarsit a Spiritului, acolo unde toate sunt limpezi si nimic nu poate fi ascuns sau uitat.

Pluto filtreaza toate resturile ramase din viata noastra anterioara, permitandu-ne sa ne recream in noua dimensiune a nesfarsitului, aici putand sa experimentam si o a doua moarte daca nu vom renunta la unele aspecte minore si trecatoare deprinse pe parcursul evolutiei noastre pamantesti. De Pluto nu va trece nimic impur, toate trebuind sa devina esenta si spirit.

Ultimele doua planete care incheie ciclul complex al omului sunt Pamantul Regenerat si Vulcan, aici noi urmand sa poposim pentru totdeauna, fara "intristare si nici suspin". Pamantul Regenerat nu poate fi perceput de noi in forma noastra muritoare, iar Vulcan este o planeta misterioasa, privita de catre unii astrologi drept un al doilea Iad, adica locul in care spiritele nesupuse vor ajunge sa fie inchise pentru vesnicie deoarece nimic nu se mai poate schimba in cazul lor.

Acestea sunt cele 12 etape ale devenirii omului, toate create pentru a permite spiritului uman sa atinga perfectiunea prin propriile sale eforturi, ascultare si respect fata de viata. Din pacate, nu toti oamenii vor si reusi sa ajunga cu bine pana la final, dar drumul in sine este palpitant si merita asumat indiferent de deznodamant. Un lucru pozitiv, astrologia nu ne ucide speranta, afirmand ca nu ar mai exista nimic dupa moarte ci dimpotriva ne garanteaza ca mai avem un drum lung de strabatut chiar si dupa moarte, trebuind de aceea sa ne pregatim pentru viitoarele provocari cat mai bine inca din timpul vietii noastre pamantesti.

Aici, pe Pamant, putem de fapt sa ne oferim chiar noi mai multe sanse pentru "lumea cealalta", urmand invataturile sacre, aratand compasiune si evitand sa facem rau astfel incat ajunsi dincolo sa ne bucuram din plin de noua sansa oferita si sa ne continuam in voia cea buna implinirea nostra in plan spiritual, care sa ne duca pe taramul vesnic al Pamantului regenerat, acolo unde nimeni nu duce lipsa de nimic si moarte nu mai este.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu