Astro Citeste viitorul

Nume de botez favorabile


Nu e ceva iesit din comun sa iti botezi copilul cu nume de sfinti sau ingeri conform calendarului crestin insa uneori poate parea putin cam limitat si repetitiv si de aceea se cauta alternative la formula traditionala de alegere a numelui de botez pentru un nou-nascut. Una dintre aceste alternative, care nu contravine deloc normelor crestine si se poate dovedi foarte utila de multe ori este sa alegi un nume de botez care sa insume caracteristicile astrelor care au guvernat nasterea copilului.

Se stie ca astrologia incearca sa ajute practicantii sai sa atinga un grad ridicat de armonie cu intregul univers si alegerea unui nume inspirat de profilul astrologic al copilului poate fi un prim pas in aceasta directie. In unele culturi, daca se descopera ca nasterea unui copil nu este guvernata de elemente favorabile chiar se recomanda alegerea unui nume care sa balanseze aceste influente nefaste. Astfel un copil cu un horoscop mai putin norocos va putea primi un nume care sa ii echilibreze destinul sau pe viitor.

Pentru un parinte care s-ar decide sa isi boteze copilul si in acord cu semnele zodiacale alegerea sa va putea fi guvernata fie de chiar semnul zodiacal sub care s-a nascut copilul, fie de planetele asociate cu nasterea bebelusului, fie de trasaturile de personalitate specifice unei persoane nascute intr-o anumita zodie si intr-un anume spatiu geografic. In toate situatiile simbolistica este foarte bogata si nu e nevoie sa te grabesti pentru ca oricine isi doreste sa aleaga cel mai inspirat nume pentru copilul sau. Va fi deci ceva mai greu de ales daca se va lua totul in sens literal si mult mai usor daca se apeleaza la trasaturile de personalitate si alte elemente asociate cu zodia respectiva.

Spre exemplu, un copil nascut in luna aprilie, sub zodia Berbecului, nu va putea fi numit Mielul sau Cretul, dar, daca e fata, Mioara va fi un nume inspirat. Cand se analizeaza mai in detaliu harta astrologica a bebelusului vor fi gasite si planete cu nume de zei si zeite care guverneaza aceasta zodie sau virtuti si trasaturi pozitive de personalitate care sa poate fi insumate intr-un scurt nume de botez. Pentru Berbec, semn de foc, increderea, independenta si curajul sunt trasaturi de personalitate specifice care pot fi insumate prin nume de botez simbolice precum Dan, Bogdan, Alexandru si altele. La fel se poate proceda si in cazul altor zodii, iar daca nu se ajunge la un rezultat multumitor puteti apela la ajutorul unui profesionist care sa va ofere o lista de nume inspirate de harta astrologica a noului-nascut.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu