Astro Astrologia zodiilor

Astrologia, intre arta si stiinta


Orice astrolog care se respecta nu va afirma niciodata ca astrologia este la fel de precisa ca si stiintele exacte, acest domeniu depinzand de prea multi factori variabili si bazandu-se mai mult pe experienta acumulata de-a lungul mileniilor si mai putin pe analize de laborator care, in general, nu pot da gres in privinta rezultatelor.

In astrologie subiectivismul joaca un rol major acesta fiind un taram unde fiecare dintre noi isi poate crea propria sa realitate, supunandu-se vointei astrelor, dar si contrazicandu-si de multe ori propriul destin. De aceea si recomandarile exprese din foarte familiarul horoscop zilnic sau din cel personal tocmai pentru a contracara doza de subiectivism a fiecarei persoane si a ne ajuta sa ne inscriem pe o traiectorie a destinului in acord cu astrele care ne guverneaza cursul vietii.

Se stie in linii generale ca astrologia afirma faptul ca viitorul nostru poate fi prezis plecand de la pozitia planetelor in ziua noastra de nastere, de la trasaturile noastre psihologice definitorii si motivatiile care ne imping sa luam anumite decizii in deplina cunostinta de cauza. Insa, pe parcursul intregi noastre vieti, ciclurile corpurilor ceresti si pozitia diferita a planetelor vor influenta puternic destinul nostru si, de multe ori, va fi dificil de prezis care poate fi cursul evenimentelor intr-un anumit moment dat.

Exista multe persoane care refuza sa creada in prezicerile astrologice si acestia nu pot fi acuzati ca gresesc deoarece astrologii profesionisti sunt totusi putini si avalansa de horoscopuri contradictorii de pe canalele de media nu serveste nicidecum promovarii imaginii astrologiei ca modalitate relativ sigura de prezicere a viitorului. Mai ales pentru o persoana care pune stiinta si matematicile mai presus de toate nu va fi deloc la indemana sa accepte astrologia ca un domeniu de studiu demn de luat in considerare.

Ceea ce face totusi astrologia atractiva este dimensiunea sa istorica si cea artistica oferindu-se prin studiul ei cai inedite de intelegere a modului in care gandeau cei vechi si cum alegeau acestia sa incadreze universul cunoscut intr-un tipar exact de unde mai apoi reuseau sa extraga informatii pretioase pentru propriul lor destin si acela al societatii din care faceau parte. Categorisita de unii drept superstitie astrologia ramane totusi unul dintre parintii stiintei moderne capabila si in prezent ca si cu mii de ani in urma sa ofere revelatii destul de socante si uneori foarte exacte.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu