Astro Astrologia zodiilor

Mama in astrologia planetara

Mama in astrologia planetaraIn antichitate, maternitatea era celebrata cu mare fast, intreaga fire fiind atunci privita ca o generoasa mama care avea grija intotdeauna de copiii sai, tratandu-i pe toti in mod egal si raspunzand fara preget la toate cererile lor. Multe festivaluri de influenta pagana care cinstesc mama-natura s-au pastrat pana in zilele noastre, in asemenea ocazii aducandu-se omagii Lunii, Planetei Venus, dar si Soarelui, care potenteaza toate sentimentele materne.

In astrologie de asemenea este tinut la mare cinste conceptul de mama, care include maternitatea in plenitudinea sa si viata intregii noastre planete, care se desfasoara in acord cu ciclurile naturale permitand astfel sa se puna bazele unor interpretari de pura sorginte astrologica a evenimentelor trecute si a celor viitoare. In plan personal, prin consultarea si intelegerea hartii astrale a propriei mame, cu totii putem mai apoi sa ne ancoram mai solid in tot ceea ce ne ofera siguranta, protectie si incredere in propriile forte.

In unele discipline astrologice se crede chiar ca la nastere nu parintii ne aleg pe noi ci chiar noi ne alegem anumiti parinti urmarind astfel sa ne ducem la bun sfarsit unele planuri care necesita un anume concurs de imprejurari. De aceea, a studia si intelege horoscopul propriei mame ne va permite de multe ori sa revenim la niste obiective anterior fixate pentru cursul vietii noastre. Exista astfel semne astrologice mai favorabile maternitatii si exista alte semne care nu inzestreaza mamicile intr-un mod deosebit.

Fiecare semn al zodiacului poseda unele trasaturi pozitive, vazut din perspectiva influentelor exercitate de Soare si Luna, dar nu toate vor fi generoase din acest punct de vedere ci numai o parte dintre semnele zodiacului favorizeaza cu predilectie maternitatea:

1. Berbecul

Soarele ofera mult curaj si energie mamelor din aceasta zodie, asigurandu-le constant forte proaspete necesare indeplinirii datoriei de mama. Mamele Berbec nu poseda insa suficienta rabdare, nu stiu sa recompenseze just reusitele copiilor si sunt uneori chiar egoiste, punandu-si propria fericire mai presus de aceea a copiilor.

Luna confera si ea sentimente de siguranta si constanta, fapt care permite o relatie buna intre mama si copil, plina de energie si de inspiratie pentru cei mici.

2. Taurul

Mamele Taur sunt pline de afectiune, poti depinde de ele si nu te vor lasa la greu. Soarele le transmite aceste calitati, dar ele pot fi in egala masura si incapatanate, reci si chiar neglijente in anumite situatii rare.

Luna le ajuta sa isi creasca copiii intr-o atmosfera reconfortanta si plina de dragoste, bine hraniti si fara grija mijloacelor necesare traiului zilnic.

3. Gemenii

Soarele le confera mamelor Gemeni abilitatea de a se imprieteni foarte usor cu propiii copii, ele fiind mereu puse pe joaca, vesele si pline de idei inspirate. Tot din aceasta cauza insa ele pot uneori pune in pericol siguranta copiilor, nereusind intotdeauna sa se concentreze la activitatile celor mici.

Luna in Gemeni confera mamelor un limbaj foarte placut si afectuos, multa originalitate, dar si agerime in tot ceea ce fac. Mamele Gemeni sunt astfel foarte sociabile, comunica mult, isi educa mereu copiii si doresc ca acestia sa capete o cultura bogata.
 
4. Racul

Prin influentele exercitate de Soare, mama Rac este atat de sensibila incat se comporta uneori ca un adevarat mediu psihic, fiind omniprezenta din punct de vedere emotional si afectiv. Pot din aceasta cauza sufoca pe cei mici cu dragostea si dadacelile lor.

Luna intareste legatura afectiva dintre mama si copil, mama Rac dorindu-si sa asigure mancare buna si un pat cald copilului pentru tot restul vietii sale, daca va fi posibil.

5. Leul

Leul primeste de la Soare o stralucire aparte, umor, demnitate si loialitate fata de copii. Mama Leu stie cum sa isi faca copiii sa se simta apreciati pe deplin, dar nu are uneori incredere in propriile decizii si apeleaza constant la altii pentru a isi verifica astfel justetea actiunilor sale.

Luna solicita mamei Leu un mediu special pentru a isi putea creste copiii in pace, adica putin lux, o casa care sa atraga admiratia celorlalti si chiar si multa creativitate in planul designului interior. Mama Leu de aceea poate fi cam indugenta fata de copii, permitandu-le orice atunci cand banii permit acest lucru.

6. Fecioara

Pentru Fecioara, Soarele este sinonim cu sanatatea si bunastarea copiilor, mamele Fecioara putand simti aproape instinctiv orice problema de sanatate sau vreo lipsa a propriului copil. Sunt de aceea mame care isi critica mereu odraslele daca observa ca sunt neglijente sau putin preocupate de mentinerea unei sanatati de fier si a igienei desavarsite.

Luna le asigura rutina necesara desfasurarii activitatilor in ordine, armonie si dupa un program bine stabilit. Mamele Fecioara sunt pline de eficienta, isi iubesc copiii si nu le cer marea cu sarea decat in ce priveste sanatatea si igiena personala.

7. Balanta

Mamele Balanta sunt sociabile si primitoare, au un puternic simt al corectitudinii, stiu sa se faca placute, dar cer uneori perfectiunea de la cei mici si pot fi reci daca nu sunt ascultate in toate. Soarele le confera toate aceste trasaturi, care pe ansamblu creeaza o mama bine educata, rafinata, pe care o admiri mereu si te temi sa o nemultumesti sau sa o ingrozesti prin recurgerea la mitocanii si alte barbarisme.

Luna le transfera dorinta de ramane obiective in toate situatiile, detasate si mari iubitoare de confort, pace familiala si decoruri rafinate, pline de bun-gust.

8. Scorpionul

De la Soare, mamele Scorpion primesc forta vitala si abilitatea de a rezolva aproape orice situatie cu succes, ele fiind in egala masura si foarte pricepute in a-si trata copiii de afectiunile specifice varstei lor. Sunt iubitoare pana la sufocare, nu se incred prea mult in cei mici si ii controleaza mereu dorind sa stie totul despre toate.

Luna le transmite siguranta in plan emotiona, dar si nevoia de relaxare, de singuratate, care sa le permita sa isi puna ordine in ganduri si sentimente. Mamele Scorpion vor oferi totul copiilor, dar acestia nu trebuie sa le insele increderea pentru a se bucura de toate bucuriile pe care ti le poate oferi o astfel de mama.

9. Sagetator

Mamele Sagetator sunt pline de optimism, manifesta multa curiozitate in raport cu activitatile desfasurate de copiii lor si pot fi uneori excesiv de comunicative si pedante, din dorinta de a castiga increderea celor mici si a face o treaba buna cu educatia lor. Dau dovada alteori si de intoleranta si nu accepta multe comentarii de la propriii copii.

Luna le confera nevoia de eliberare emotionala si dorinta de a calatori impreuna cu copiii sau chiar si singure in diverse locatii. Sunt mame care nu isi abandoneaza insa copiii, facand multe eforturi pentru ca acestia sa capete o educatie solida si inspirandu-i din multe puncte de vedere.

10. Capricornul

Soarele ofera mamei Capricorn intelepciune si responsabilitate, o inima plina de dragoste si maturitate in plan mental. Sunt mame bune, uneori cam reci, experimentand si stari de depresie si refuzand poate orice tip de comunicare.

Luna confera mamelor Capricorn dorinta de o mai buna organizare si le determina sa acumuleze cu incetul toate cele necesare intretinerii ideale a celor mici. Isi antreneaza copiii in activitatile zilnice si le cer sa isi atinga intregul lor potential.

11. Varsatorul

De la Soare, Varsatorii primesc un puternic spirit inovator, toleranta si dorinta de a forma la propriii copii un temperament bine structurat, capabil sa se descurce si de unul singur in viata. Sunt mame care pot da dovada de stari schimbatoare, isi repede uneori copiii daca le tulbura pacea, dar sunt alaturi de dansii cand acestia au nevoie de ele.

Luna transmite mamelor Varsator nevoia de libertate, gustul diversitatii si placerea vietii traite intr-o comunitate mai larga de oameni. Sunt si mame care privesc departe in viitor, incurajeaza tendintele progresiste ale copiilor si de asemenea inventivitatea acestora.

12. Pestii

Prin influentele exercitate de Soare, mamele Pesti invata de timpuriu sa colaboreze la superlativ cu copiii lor, sunt pline de afectiune fata de acestia si le simt aproape instinctiv gandurile si necesitatile. Se ingrijoreaza insa prea des pentru binele celor mici si sunt chiar obositoare uneori.

Luna ajuta mamele Pesti sa isi construiasca o puternica temelie afectiva, sa dezvolte bine planul spiritual al copiilor si sa dea dovada de multa delicatete in relatia cu acestia.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu