Astro Citeste viitorul

Jocul de sah are multe corespondente la nivel astrologic

Jocul de sah are multe corespondente la nivel astrologicUnii astrologi au cercetat si descoperit o serie de relatii dintre jocul de sah si arta divinatiei, ei ajungand la concluzia ca sahul ar putea fi o alta unealta utila de studiu astrologic atat pentru a defini profilul unei persoane cat si pentru a afla mai multe despre influentele astrale pe un plan mult mai larg.

Intre piesele de la jocul de sah si planetele din astrologie s-au facut astfel unele corelatii interesante plecand de la anumite similaritati care corespund legilor si regulilor dupa care se conduce atat astrologia cat si jocul de sah. Miscarea planetelor este vazuta ca un joc pe tabla mare a Universului, iar finalul partidei de sah nu este un sfarsit de lume ci doar o poarta catre o alta partida intr-un mod ciclic, tot asa cum se desfasoara lucrurile si la nivel macrocosmic.

Regele, piesa principala a jocului de sah, a fost corelat cu Soarele, cu totii stiind faptul ca atunci cand regele este facut sah-mat jocul se incheie. In lumea astrologiei, de asemenea moartea unei stele corespunde cu un final de lume, lucrurile urmand sa se desfasoare dupa reguli similare in alta parte, intr-un alt sistem solar.

Pionii de la jocul de sah sunt inzestrati cu o mare putere in astrologie, ei desfasurandu-se sub directa influenta a Reginei (Luna) si putand deveni la randul lor Regina daca isi fac datoria cu devotament. Astfel pionii pot fi asemuiti cu oamenii si destinul lor intortocheat, unii reusind sa depaseasca toate obstacolele, iar altii fiind opriti in diferite stadii ale existentei lor.

Nebunii de pe tabla de sah sunt asemuiti lui Jupiter prin rolul lor cumva religios in desfasurarea jocului, dar si lui Marte prin forta si violenta cu care pot lovi adversarul, schimband complet cursul jocului. Nebunii au deci o natura duala, in parte manifestandu-se influenta lui Jupiter si in parte aceea a planetei Marte.

Turele au fost direct asociate cu planeta Saturn prin stabilitatea si puterea lor, dar si cu Venus prin simbolismul crucii dat de miscarea lor orizontala si verticala. De asemenea o natura duala, turele au un statut aparte, protejand Regele (Soarele) de influentele nefaste de la exterior.

In sfarsit, Caii din jocul de sah se muta complet atipic fata de celelalte piese, avand o mobilitate foarte mare si putand oricand sa ajunga oriunde pe tabla de joc. Din acest motiv, Mercur este planeta care ii guverneaza, ei actionand la comanda Regelui cu scopul de a slabi puterea adversarului.

Fiecare dintre zodiile astrologice are un stil particular de a juca sah, Berbecul de exemplu fiind agresiv si impulsiv, Leul impetuos si urand gustul infrangerii, iar Pestii mizand mai degraba pe intuitie si noroc decat pe studierea temeinica a jocului.

Semnele de pamant vor miza mult pe Ture in strategia lor de joc, cele de foc pe Cai, cele de aer pe Nebuni si, in sfarsit, cele de apa pe Pioni. Stiind aceste lucruri poate fi apoi fascinant sa urmaresti nativii diferitelor zodii infruntandu-se pe tabla de joc intr-o maniera similara cu cea in care se confrunta intre dansii si in viata reala.

Unii astrologi pretind ca pot prezice cursul evenimentelor ulterioare pentru o persoana daca analizeaza maniera sa de joc si asemenea preziceri vor fi cu atat mai corecte daca jocul se desfasoara intr-un moment astrologic bine ales.

Astrologia jocului de sah este totusi abia la inceput, dar promite mult si de aceea multi profesionisti pot beneficia si de aceasta unealta de lucru daca bineinteles au habar despre jocul de sah si nu se tem nici de studiu temeinic al tuturor relatiilor care pot interveni intr-o asemenea ecuatie.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu