Astro Citeste viitorul

Geomantia, o arta divinatorie mai veche decat astrologia

Geomantia, o arta divinatorie mai veche decat astrologiaNumita de unii si "mama a astrologiei", geomantia este o metoda foarte veche de divinatie prin care se incearca interpretarea viitorului facandu-se apel la simbolurile formate prin aruncarea unei maini de nisip pe pamant. Trimitand putin si la formele ascutite ale alfabetului cuneiform, geomantia este insa mult mai veche, existand dovezi arheologice care o plaseaza cu mult inaintea oricarei alte ramuri a astrologiei.

Un numar de 16 tipare sau simboluri sunt utilizate de catre astrologi pentru a prezice viitorul pe calea geomantiei, aceste simboluri putand fi observate dupa ce se arunca o mana de pamant (nisip, pietricele) si se analizeaza liniile rezultate care vor conduce in final la identificarea unuia din cele 16 semne care fac parte din tabela completa a geomantilor.

Inainte de a se arunca mana de pamant, persoana care doreste sa isi afle destinul va trebui sa puna o intrebare sau sa aleaga o intrebare dintr-o lista predefinita, iar apoi i se va oferi si raspunsul in functie de interpretarea corespunzatoare a simbolului care va rezulta in urma acestei aruncari.

Desi pare o practica simplu de indeplinit, geomantia sperie pe multi astrologi cu experienta deoarece identificarea simbolurilor formate de firicelele de pamant nu este deloc simpla, iar erori se pot astfel strecura cu mare usurinta in prezicerile oferite la final. Geomantia este putin mai complexa decat pare la prima vedere si de aceea doar putini astrologi isi permit sa faca apel si la o asemenea tehnica fara a se teme ca isi vor compromite astfel reputatia lor de buni profesionisti.

Momentul zilei ales pentru practicarea geomantiei este de maxima importanta, existand chiar si o interdictie in acest sens si oprindu-se exercitarea acestei tehnici dimineata, intre orele 10:00 si 12:00 si noaptea, intre orele 10:00 si 0:00, intervaluri in care se crede ca toate predictiile vor fi gresite, indiferent de cat de bine s-ar putea distinge unul dintre cele 16 simboluri in aria unde a fost aruncat pamantul.

Traditional, geomantia se crede ca ar fi originat de la profetul Daniel care se zice ca ar fi facut apel si la aceasta metoda de interpretare a viitorului, mai tarziu aceasta tehnica astrologica raspandindu-se in tot Orientul Mijlociu. Cert insa este faptul ca geomantia este o arta divinatorie mult mai veche, originand de mai departe, din Asia de Est, de unde se pare ca a si fost apoi transmisa catre vest.

In Europa, geomantia a fost cunoscuta foarte tarziu, in perioada Evului Mediu, cand traduceri complete au fost facute din limba araba pentru mai multe tratate de astrologie unde era prezenta si geomantia, ca arta de prezicere a viitorului. A prins insa foarte repede la public, ajungand sa fie practicata de mai toata lumea mai ales in perioada Renasterii cand astrologia era una dintre distractiile favorite ale europenilor.

In prezent, nu este deloc usor sa gasesti un astrolog care sa practice cu succes si geomantia, dar Internetul abunda in situri web specializate si in aceasta practica astrologica, unde veti afla mai multe despre geomantie si veti putea sa puneti intrebarile la care asteptati de multa vreme un raspuns. Unele dintre aceste situri web sunt foarte serioase, iar prezicerile oferite acolo va vor convinge, poate, ca aveti de-a face cu o ramura a astrologiei ceva mai "prafuita", dar cu siguranta demna de interes si meritand toata atentia din partea unor pasionati atrasi de studiul tainelor sale.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu