Astro Citeste viitorul

Cutremurele si alchimia planetei noastre

Cutremurele si alchimia planetei noastreInfluentele exercitate de celelalte planete asupra Pamantului pot fi revelatoare nu doar pentru destinul nostru, al celor care traim aici, dar si pentru fluctuatiile de energii ale Pamantului in sine, in sensul transformarilor de ordin gravitational si deci a posibilitatii prezicerii unor dezastre naturale de tipul cutremurelor sau a miscarii violente a oceanului si a curentilor de aer.

Luna este primul astru pe care "astrologii dezastrelor" il studiaza atunci cand doresc sa faca predictii cat de cat exacte asupra unor posibile cataclisme naturale, dar alaturi de Luna si Soarele, Jupiter si Saturn vor avea multe de spus din acest punct de vedere.

Activitatea tectonica si cea vulcanica genereaza de regula presiuni relativ rezonabile asupra scoartei pamantului, dar pericolul declansarii unor cutremure de proportii apare abia atunci cand rocile dure din profunzimea scoartei terestre se afla in calea curentului format de la lava sau a miscarii placilor tectonice, declansandu-se astfel o reactie in lant care va genera cutremure de magnitudine mare, asa cum s-a intamplat recent si in China si mai apoi in Japonia.

Astrologia nu are evident la indemana mijloacele stiintei moderne care sa prevada scenarii posibile pentru evolutia placilor tectonice in diverse locuri de pe glob, dar poate totusi da o mana de ajutor in acest sens aratand perioadele de timp cand aceste scenarii ar fi cel mai potrivit sa fie realizate pentru a se obtine un maximum de informatii utile pentru prevenirea ulterioara a dezastrelor naturale.

Fluctuatiile de energie ale Cosmosului si mai apoi cele ale Pamantului pot fi depistate prin apelul la instrumentele astrologiei, in acest mod putandu-se intocmi si grafice exacte ale zilelor cand aceste energii ating un maximum de activitate. Stiinta de asemenea poate incerca sa realizeze asemenea grafice, dar acestea nu vor fi la fel de precise si nici neaparat mai corecte decat cele furnizate de catre astrologii profesionisti.

In concluzie, astrologia merita luata in considerare pentru prezicerea de dezastre in primul rand pentru metodele sale eficiente si destul de rapide de intocmire a graficelor de energii ale cosmosului si mai putin pentru a se putea prezice datele producerii unor cutremure sau tsunami doar prin apelul la intrumentele astrologice.

Astrologii care pretind acest lucru sunt de regula fie sarlatani innascuti, fie persoane inclinate catre pesimism si, in ambele cazuri, ei nu ar trebui luati in seama deoarece in prezent nu este posibil pentru nici un astrolog sa prezica cu exactitate vreun cutremur ci doar sa ghiceasca acest lucru prin cine stie ce coincidenta miraculoasa.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu