Astro Astrologia zodiilor

Astrologia culinara ne invata pe toti sa mancam mai sanatos

Astrologia culinara ne invata pe toti sa mancam mai sanatosDeparte de a fi doar o simpla joaca a astrologilor, ramura culinara a astrologiei ne poate ajuta adesea sa diversificam in bine meniurile noastre zilnice, aratand fiecarui semn de Soare ce e indicat si ce nu la dieta sa sau corectand alimentatia gresita in acord cu predictiile astrale pentru sanatatea generala.
 
Fiecare semn al zodiacului are un specific culinar al sau, unele alimente putand stimula in bine sanatatea, iar altele chiar si norocul in viata daca este sa ne luam dupa declaratiile astrologilor care se ocupa si de aceasta ramura a divinatiei.
 
Desfasurat pe zodii, specificul culinar al fiecarui semn de Soare include atat alimentele care fac placere nativilor acestor zodii, dar care nu sunt neaparat si sanatoase pentru dansii precum si alimentele sanatoase, care ar trebui introduse zilnic la dieta celor care tin de zodia respectiva:
 
1. Berbecul
Impetuosi si neinfricati in viata de zi cu zi, Berbecii nu se dezmint nici in plan alimentar unde vor incerca fara teama tot felul de preparate noi, chiar exotice, avand o preferinta aparte pentru mancarea fast-food de calitate si dorindu-si sa consume mai des preparate picante. Berbecii ar trebui sa consume insa alimente alcaline precum legumele, unele fructe si cereale integrale deoarece apetitul lor pentru mancarea exotica si/sau picanta le poate cauza si probleme de sanatate serioase.
 
2. Taurul
Taurii sunt gurmanzi prin excelenta, ei gustand cu mare placere dintr-o reteta culinara verificata pe care o pot gati la nesfarsit. Le place ca mancarea sa miroasa bine si prefera mai ales preparatele traditionale, asa cum le stiu ei de acasa, de la mama. Au insa tendinta gresita de a elimina fructele de la dieta si ar trebui sa consume mai des mere, struguri, citrice, banane etc., dar si morcovi tineri, castraveti sau alte legume de care de asemenea par sa uite cateodata.
 
3. Gemenii
Prietenosi si capabili oricand sa ofere o companie placuta, Gemenii sunt gazde ideale, ei reusind adesea sa organizeze petreceri minunate unde aperitivele se vor ridica mereu la cele mai inalte standarde. Gemenii prefera mult preparatele tip sandvici si alte preparate care pot fi consumate "la botul calului", nu sunt deloc mofturosi la masa, dar nici nu gatesc des preparate consistente si calde. Consuma din toate cate putin, dar ar trebui sa acorde mai multa atentie gatitului acasa, angajand la nevoie un bucatar sau un ajutor care sa ii invete sa prepare un meniu complet si sanatos.
 
4. Racul
Loiali si afectuosi, Racii se simt acasa in bucatarie si pot deveni adevarati maestri culinari daca au de la cine sa fure secretele meseriei. Nu prea gusta mancarea prin vecini, deoarece nu au incredere in bucatarii anonimi si adora deserturile si copturile de casa. Deoarece au tendinta de a face exces de grasimi si zahar la masa e bine sa opteze periodic si pentru diete vegetariene care sa ii ajute sa isi detoxifice adecvat organismul.
 
5. Leul
La fel ca si Berbecii, Leii prefera preparatele exotice, pe cele picante sau cele laudate de catre maestrii culinari si nu se vor da indarat de la nimic daca ii inviti la un festin pe cinste. Spre deosebire de Berbeci, Leii insa ofera multa atentie echilibrului de nutrimente din preparatul culinar si se vor feri constant de mancarea nesanatoasa. Ar trebui totusi sa fie constienti ca mananca de obicei cam gras, chiar daca preparatul in sine contine si multe legume si zarzavaturi sanatoase. De aceea, si Leilor li se recomanda diete periodice de detoxifiere a organismului.
 
6. Fecioara
Fecioarele sunt probabil cele mai echilibrate persoane d.p.v. alimentar din toate semnele zodiacului, nativii acestei zodii acordand o atentie aproape religioasa gatitului sanatos. Mancarea preferata de Fecioara este simpla si nutritiva, preferand sa alterneze ingrediente diverse, decat sa le foloseasca la prepararea aceluiasi fel de mancare. Si Fecioarele insa pot face exces de ulei vegetal la gatit, indiferent daca e vorba despre salate sau despre mancare calda. Uleiul de masline este intr-adevar bun pentru sanatate, dar in cantitati moderate si nu in exces.
 
7.Balanta
Balantele mananca pe apucate, incercand sa termine primii masa si dorindu-si de aceea sa serveasca mai degraba preparate fast-food, sandviciuri si alte mancaruri rapide precum salatele, fructele, iaurtul sau legumele fierte ori crude. Chiar si asa, Balantelor le place ca mancarea lor sa fie gustoasa si adora condimentele parfumate precum scortisoara, coaja de portocala, vanilia sau cuisoarele. Balantele ar trebui sa evite din acest motiv grasimile nesanatoase si zaharul la dieta, deoarece de multe ori aceste substante le pun in pericol sanatatea.
 
8. Scorpionul
Condimentata, picanta, puternic aromata si consistenta, asa trebuie sa fie mancarea Scorpionilor, ei gustand aproape sinucigas din preparate exotice diverse si ajungand sa adore ciocolata, sampania, caviarul, fructele de mare in exces sau mancarea bine prajita. Nu e deloc o dieta sanatoasa, Scorpionilor recomandu-li-se multe legume si fructe proaspete, cereale integrale si iaurt la dieta. Condimentele picante trebuie tinute sub control si ar fi bine sa practice diete periodice de detoxifiere.
 
9. Sagetatorul
Aventurosi si in plan culinar, Sagetatorii experimenteaza adeseori cu mancarea, putand sa manance astazi amar si sarat, iar maine dulce si acrisor fara a se plange deloc de senzatiile traite la masa. Le place si lor mancarea picanta si nu uita sa adauge multa ceapa si usturoi la gatit. Alimentele bogate in zahar, preparatele picante si altele prea bogate in grasimi trebuie evitate, iar dieta vegetariana merita incercata mai des macar din spirit de aventura daca nu si pentru propria sanatate.
 
10. Capricornul
Nu se aventureaza in plan culinar, preferand mancarea traditionala, gustoasa si preparate cu cat mai putine ingrediente. Nu au preferinte deosebite in plan culinar si nici nu exclud din meniul lor nutrimentele esentiale pentru organism. Le place, insa, sa se joace in bucatarie si adesea participa la adevarate experimente culinare pentru a-si desavarsi calitatile de bucatar. Au o predilectie pentru mancarea picanta si sarata si e bine sa se abtina de la asemenea preparate, deoarece vor suferi daca nu procedeaza astfel.
 
11. Varsatorul
Mandri de aptitudinile lor in plan culinar, Varsatorii isi echipeaza bucataria cu de toate si pregatesc cu lux de amanunte tot ceea ce este necesar pentru prepararea meselor. Le place sa aiba mereu la masa legume si salate precum si multe zarzavaturi proaspete. Sunt maestri ai aperitivelor si stiu sa aseze o masa festiva ca nimeni altcineva. In mod paradoxal, vitamina C lipseste adesea din meniul lor si e nevoie sa consume regulat citrice si alte produse bogate in aceasta vitamina, dar si sa se pazeasca de grasimi, deoarece exagereaza la masa cu acestea.
 
12. Pestii
Mancarea la minut e favorita Pestilor si de asemenea toate preparatele pline de arome puternice, indiferent daca sunt sau nu gatite sanatos. Pot ajunge usor la anemie, deoarece dieta lor e saraca in fier; de asemenea le place sarea si fac exces la masa cu acest ingredient. Legumele, zarzavaturile proaspete, branzeturile si lactatele ar trebui sa fie introduse mereu la dieta Pestilor pentru ca acestia sa se alimenteze cu adevarat corect. Excesul de sare, despre care am vorbit si mai devreme, le cauzeaza mereu probleme si trebuie sa reduca la minimum sarea la dieta.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu