Astro Citeste viitorul

Luna in astrologia moderna

Luna in astrologia modernaDeosebit de versatila, Luna imbraca mai mereu trasaturile semnului in care se afla la un moment dat, exercitandu-si astfel in mod benefic influentele sale asupra pamantenilor. Privita adesea ca o patroana a universului feminin, Luna guverneaza toate emotiile si starile noastre sufletesti precum si spiritul matern, acestea fiind puse intr-o opozitie constructiva cu caldura si energiile care radiaza de la Soare.
 
Soarele si Luna nu se afla in conflict ci se completeaza; Luna prin modul sau cameleonic de manifestare fiind capabila sa oglindeasca reflexiile Soarelui si potentand astfel energiile bune care vin de la acesta, iar Soarele acceptand fara rezerva acest targ profitabil pentru toata lumea si continuandu-si nestingherit mersul sau majestuos pe harta marelui Cosmos.
 
Sentimentul de siguranta, increderea in ceilalti si stabilitatea in viata ne sunt astfel insuflate de Luna, iar noi evoluam mai bine sau mai rau si in functie de felul in care alegem sa ne raportam la acest astru si la toti cei care au Luna drept protector al lor. Lipsa de respecta fata de femei, comportamentul neadecvat in relatia cu propria mama sau blocarea constanta a tuturor emotiilor si starilor sufletesti normale pot aduce deservicii serioase unora dintre noi, legea divina pedepsindu-i negresit pentru incalcarea repetata a preceptelor sale.
 
Luna si elementele primordiale au dezvoltat de-a lungul timpului o perfecta relatie de simbioza, astfel incat asistam mereu la schimbari atunci cand Luna se misca dintr-un semn de aer intr-unul de foc, de exemplu, dar aceste schimbari sunt deja previzibile si putem astfel sa ne ajustam cu incetul comportamentul, odata cu trecerea Lunii intr-o noua constelatie. Semnele de Foc vor cere astfel un grad marit de siguranta emotionala si faptica, Luna putandu-ne ajuta acum sa depasim anumite obstacole, pe cand cele de Apa exacerbeaza la maximum emotiile puternice, acum fiind deopotriva riscant, dar si tentant sa incepi o noua afacere pasionala.
 
Luna in semnele de Aer va deschide larg, de cele mai multe ori, canalele comunicarii, oamenii dorindu-si sa socializeze mai mult si exprimandu-se mai sigur decat in alte perioade. In asemenea conjuncturi astrologice, se pun bazele prieteniei, a colaborarilor serioase ori se poate demara o relatie romantica de lunga durata, toata lumea reusind sa transmita mai simplu si mai direct tot ceea ce are in minte. Cei tineri vor reusi sa primeasca feedback-ul asteptat, ei consolidandu-si cunostintele necesare trecerii catre varsta adulta, iar cei in varsta sunt de asemenea deschisi si dispusi sa impartaseasca bogatia lor intelectuala cu ceilalti.
 
In semnele de Foc, Luna deja anunta siguranta si spirit intreprinzator in plan emotional si faptic, acum putandu-se trece la atac pentru a se pune in practica toate planurile anterioare. Pentru indragostiti, Luna in Leu sau in Sagetator va aduce un plus de pasiune, dar si sansa de a calatori fara restrictii, iar pentru cei care doresc sa isi imbogateasca cunostintele, Luna ii va ajuta de asemenea sa caute si sa gaseasca acum persoanele potrivite care sa ii initieze in domeniile lor de interes.
 
Mutandu-se inspre semnele de Pamant, Luna aduce mult echilibru si stabilitate pentru toata lumea, consolidand casnicii, afaceri, abilitati profesionale sau cunostinte si notiuni diverse. Toti savantii vor fructifica la maximum roadele eforturilor lor, invataceii vor avea o capacitate marita de concentrare, iar cei mici se vor simti mai in siguranta decat niciodata, atat acasa cat si oriunde in lumea larga.
 
Luna in Capricorn insa nu este supusa acestui tipar, acum fiind momentul cand emotiile si starile sufletesti pot fi refuzate cu incapatanare celorlalti, iar cei care cauta sfaturi sau isi doresc sa comunice mai profund, e bine sa astepte pana ce Luna trece intr-un semn de Apa ca sa primeasca ceea ce isi doresc.
 
Luna in semnele de Apa anunta mereu momentul optim pentru exprimarea emotiilor, cei care isi doresc sa ofere dragoste si protectie putand face acest lucru la superlativ, iar cei care cauta putina caldura la altii reusind mai ales acum sa gaseasca tot confortul si afectiunea necesare. Luna este probabil "cel mai acasa" atunci cand trece prin semnele de Apa, doar Scorpionul putand umbri lucrurile prin insistentele si incapatanarea sa proverbiala.
 
Pestii si Racii sunt vedetele acestor perioade astrologice cu Luna sub semnul lor, ei aducand multa dragoste si energii pozitive tuturor celor din jur. Racul este putin mai selectiv, e adevarat, dar Pestii vor darui tuturor cate putin, fiind bine sa nu fie refuzati pentru a nu atrage razbunarea Lunii asupra noastra prin unele influente negative cu efect de bomba cu ceas.
 
Nu este deloc dificil dupa cum vedem sa ne ajustam comportamentul in acord cu traseul Lunii prin toate semnele zodiacului, fiind de ajuns sa ne orientam dupa elementul lor definitoriu pentru a sti cum sa reactionam si mai ales cum sa ne comportam cu ceilalti. Imprimate in constiinta noastra profunda vor trebui sa fie mereu respectul fata de mama si fata de femeie in general, iar acest lucru este valabil inclusiv la alte femei, care de asemenea trebuie sa invete sa acorde respectul cuvenit propriei specii.
 
Luna nu este razbunatoare sau malefica in sine si nimeni, mai ales copiii si femeile nu trebuie vreodata sa se teama de influente negative din partea sa. Un comportament gresit insa va atrage o pedeapsa obiectiva dupa sine, acest lucru intamplandu-se ca urmare a aplicarii matematice a legilor care guverneaza astrele si nu prin influentele directe ale Lunii sau pentru ca cineva care locuieste pe Luna ar tine o contabilitate stricta a faptelor noastre rele.
 
De aceea este bine sa invatam sa ne manifestam potrivit si din punct de vedere emotional, sufletesc si nu doar rational pentru a intra astfel lipsiti de prejudecati in caruselul vietii, acolo unde inteligenta si spiritul analitic sunt la mare cautare, dar tot asa sunt si dragostea si compasiunea. Luna este o mama pentru noi toti, de la care invatam tot ceea ce avem nevoie pentru a ajunge adulti de incredere, iar Soarele ne va prelua atunci cand suntem pregatiti si nu mai devreme astfel incat a miza pe mare astru al luminii, neglijand micuta Luna este nu doar o mentalitate paguboasa, dar si una complet irationala si plina de prejudecati si multa ignoranta.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu