Astro Citeste viitorul

Astrologia chinezeasca contine un element suplimentar fata de astrologia vestica!

Astrologia chinezeasca contine un element suplimentar fata de astrologia vestica!Diferentele mari care pot fi observate intre astrologia vestica si astrologia chinezeasca sunt de regasit in primul rand la un nivel de profunzime, structural, aici descoperindu-se faptul ca astrologia chinezeasca are la baza nu 4 ci 5 elemente astrologice care actioneaza ca niste adevarati agenti ai schimbarii in cadrul dialogului constant dintre principiile sacre Yin si Yang.

Se crede ca in astrologia chinezeasca, elementele actioneaza intr-un ciclu perfect al creatiei, fiecare dintre acestea putand controla pe cel de dinaintea sa, fiind controlat si de cel aflat dupa dansul. Astfel, Apa, primul dintre elemente, genereaza Lemnul care mai apoi va genera Focul, iar Pamantul apare la randul sau prin actiunea Focului. In sfarsit, Pamantul da viata Metalului si ciclul nu se incheie aici, Metalul fiind iarasi preluat de actiunea Apei.

Aspectul creativ este dublat in acest ciclu al elementelor de un aspect destructiv, de unde si ideea echilibrului sau a balantei de energii din univers, care creeaza viata, miscarea, succesiunea de evenimente si tot ceea ce face din lumea cunoscuta noua un spectacol interesant si demn de trait. Alternanta principiilor opuse Yin si Yang se datoreaza deci ciclului elementelor in natura, dar se regaseste si la originea fiecaruia dintre aceste elemente.

Apa
Este definita prin culoarea albastru si ne trimite la fluiditate, nevoie de schimbare si o sensibilitate crescuta. Apa nu este in sine generatoare de viata, dar permite aparitia vietii, transferand aici cele mai nobile calitati ale sale, respectiv bunatatea, blandetea si pofta de viata trezita de schimbare. Aceste calitati sunt astfel primite de catre Lemn, care va beneficia mai apoi de toate influentele pozitive ale Apei.

Lemnul
Este definit prin culoarea verde si simbolizeaza nasterea, senzualitatea si     maternitatea. Lemnul are nevoie de apa pentru a se dezvolta si se intoarce astfel catre Apa care i-a oferit energiile vitale, dar in egala masura doreste si sa se extinda, cautand cai noi de devenire. Focul vine acum sa raspunda, distrugand Lemnul, dar creand caldura si permitand aparitia Pamantului ca forma noua de manifestare.

Focul
Culoarea definitorie pentru Foc este rosu, simbolismul sau trimitand la uscaciune, ariditate, dar si la o forma suprema de satisfactie. Focul este un element al tensiunilor si de aceea va cauta un echilibru oferit ulterior prin intrarea Pamantului in ciclul elementelor.

Pamantul
Aparut din cenusa lasata de Foc, Pamantul este definit prin culoarea galben si simbolizeaza pacea creatiei, dar este de asemenea tensionat prin aspiratia sa catre evolutie, temperata de prezenta distructiva a mortii si a focului. In pantecele Pamantului se dezvolta astfel Metalul, cel care va folosi ambele valente ale Pamantului, respectiv progresul si focul.

Metalul
In sfarsit, Metalul este definit prin culoarea alb si semnifica socializarea, nevoia de comunicare si aspiratia catre armonie, toate acestea fiind generate de impulsul de a pastra toate lucrurile intr-o balanta ideala. Metalul poate insa conduce la melancolie si o stare crescuta de sensibilitate daca nu se reuseste mentinerea echilibrului, astfel intrand iarasi in ecuatie apa, care va degrada constant metalul pana ce se va naste un nou ciclu al vietii.

Astrologia chinezeasca include dupa cum vedem o filosofie foarte solida a existentei si ofera explicatii simple si usor de testat in lumea reala prin evidentierea unor realitati evidente care intr-adevar se verifica ca atare odata cu trecerea timpului. Foarte bine structurata si, probabil, mai eficient organizata decat astrologia vestica, astrologia chinezeasca este un instrument eficient de lucru pentru toti profesionistii, putandu-se apela alternativ si la metodele sale de fiecare data cand resursele astrologiei vestice nu reusesc sa aduca mai multa lumina in analiza profilului unui subiect.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu