Astro Astrologia zodiilor

Astri care pot influenta sanatatea noastra mentala

Astri care pot influenta sanatatea noastra mentalaOdata ce te familiarizezi cu notiunile elementare de astrologie iti va veni mult mai usor sa te descurci prin hatisurile acestei arte stravechi, putand sa descoperi astfel multe aspecte care te pot privi in mod direct legate de propria bunastare, de planul vietii de familie sau de sanatatea ta de zi cu zi.

Astrii isi exercita puterea asupra vietii pamantene in cele mai variate moduri, iar sanatatea noastra mentala poate fi afectata in mod direct de asemenea influente mai ales atunci cand planetele care ne guverneaza destinul sunt slabite de diferite tranzituri si conjuncturi astrale care pot produce unele dezechilibre pe termen lung sau scurt.

Luna exercita o influenta majora asupra sanatatii noastre mentale, iar alte astre precum Venus sau Jupiter vor aduce schimbari de obicei pozitive in planul comunicarii pasnice, a eliminarii stresului sau exercitarii unui mai bun autocontrol in anumite perioade de vreme cand suntem supusi exceselor de natura mentala.

Mercur, de exemplu, guverneaza capacitatea de analiza si de sinteza si trebuie mereu sa ne pazim de influentele primite din partea Lunii pentru a reusi sa mentinem un bun echilibru de sanatate. Daca Mercur este afectat atunci ne putem astepta la probleme de tipul anxietatii, a insomniilor si a depresiei si este bine sa nu fortam nota in perioadele in care Luna si Mercur se afla in opozitie.

Psihozele si schizofrenia sunt caracterizate prin inabilitatea pacientilor de a percepe realitatea ca atare, iar Neptun joaca aici un rol foarte important putand sa induca si mai multa confuzie mai ales atunci cand este potentat de Pluto sau de Mercur. Planete precum cele amintite mai sus, alaturi de Marte vor exercita mereu influente negative pentru bolnavii psihici, dar Soarele, Luna si Venus vor putea aduce un plus de sanatate de fiecare data cand isi manifesta influentele in planul astral.

Persoanele isterice, caracterizate de o inclinatie bolnavicioasa catre stimulente, captarea atentiei altora si tendinta de a dramatiza lucrurile se manifesta mai intens atunci cand Luna este potentata de aceleasi planete nefaste precum Pluto, Neptun sau Mercur, iar cei diagnosticati cu o asemenea boala necesita o atentie speciala exact in aceste perioade.

Stresul ca factor agravant al sanatatii mentale atinge cotele maxime atunci cand Luna si Pluto se afla in opozitie, iar daca se mai resimt si influentele lui Mercur tot in aceasta perioada atunci lucrurile pot lua o intorsatura foarte urata pentru persoanele aflate la limita suportabilitatii. Asemenea conditii astrologice favorizeaza de obicei instalarea unei boli psihice si de aceea trebuie sa ne ferim pe cat posibil atunci cand planetele nefaste se afla intr-o asemenea configuratie amenintatoare.

Persoanele diagnosticate cu tulburarea de personalitate multipla sunt prin natura lor in conflict deschis cu ordinea sociala si munca, iar Mercur ii va determina pe acestia sa gaseasca caile cele mai usoare pentru a obtine unele avantaje in viata sau pentru a insela, manipula si ascunde afectiunea lor psihica. Nu sunt persoane capabile de un efort mare de concentrare si vor reactiona negativ daca li se va cere sa se integreze in ordinea fireasca a lucrurilor intr-o societate.

Cei care sufera de paranoia nu sunt de regula favorizati nici de Luna si nici de Mercur, lucru care ii indreapta automat pe acestia catre protectia altor planete care sa ii ajute sa infrunte mai usor realitatea neplacuta a vietii de zi cu zi. Abuzul de droguri si alcool, obezitatea si izolarea sunt definitorii pentru paranoici si ii indeparteaza mai mult de realitate, inchizandu-i definitiv intr-o lume doar a lor, fictiva si relativ sigura.

Astrologia nu poate totusi face foarte mult pentru persoanele care sufera deja de o boala mentala grava, dar este destul de utila in ce priveste prevenirea unor asemenea afectiuni prin diverse recomandari de care se poate tine seama mai ales atunci cand planete precum Luna sau Mercur exercita o influenta directa asupra casei lor astrale in combinatie cu alte planete sau izolat.

In functie de momentul nasterii noastre si de ritmurile Lunii si a altor planete, cu totii putem fi favorizati sau dezavantajati din start si va fi nevoie ca parintii celor mici sa fie mai atenti la aceste influente si sa le previna pe cele negative fara intarziere urmand sfaturile utile ale unui astrolog profesionist. Astfel vor scadea riscurile si ne vom putea bucura pe viitor de o minte mai sanatoasa indiferent de cat de nefasta ar putea fi influentele exercitate de Mercur, Luna sau alte planete.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu