Astro Astrologia zodiilor

Apostolii Mantuitorului dupa semnul lor astrologic

Apostolii Mantuitorului dupa semnul lor astrologicPlecand de la simbolistica numarului apostolilor Mantuitorului si continuand cu aspectele particulare ale personalitatii fiecaruia dintre ei, crestinismul poseda certe valente astrologice putand recunoaste si aici unele puncte comune cu mitologiile prezente peste tot in lume, la vechile popoare antice.

Discipolii lui Iisus, alesi de catre dansul in mod, se pare, ritualic sunt in numar de 12, la fel ca si casele astrale, iar unii profesionisti ai artei divinatorii chiar au reusit sa identifice cate un semn astrologic definitoriu pentru fiecare dintre apostoli astfel incat alaturi de Iisus, care este simbolic Soarele, vom intalni si cele 12 constelatii ale zodiacului, fiecare revendicandu-si cate un ales al Domnului.

1. Deloc surprinzator pentru cunoscatori, apostolul Petru este asociat cu semnul Berbecului, el avand un temperament aprins, chiar impulsiv, dar si neinfricat. Numit de insusi Mantuitorul drept "piatra de incercare" asupra careia nici portile iadului nu vor avea biruinta, Petru poseda multe dintre trasaturile de personalitate caracteristice zodiei Berbecului.

2. Simon Zelotul se crede ca ar fi fost nascut sub zodia Taurului, el fiind un personaj care inainte de a-l cunoaste pe Mantuitor a facut parte dintr-un grup politic care refuza suprematia romanilor in anticul Israel. Un om cu niste convingeri solide si resurse suficiente pentru a si le pune in practica, Simon Zelotul a renuntat totusi definitiv la crezurile sale vechi, urmandu-l cu credinta pe Mantuitor pana la capat.

3. Iacov, fiul lui Alfeu, este revendicat de zodia Gemenilor, unii crezand despre dansul ca ar fi fost fratele vitreg al lui Iisus, provenit dintr-o casatorie anterioara a lui Iosif tamplarul, iar altii afirmand ca era doar unul dintre verii Domnului. Un mare orator si viitor preot al bisericii din Ierusalim figura sa este acoperita de un mister, dar faptele sale vorbesc de la sine in favoarea personalitatii sale generoase si plina de sfintenie.

4. Andrei, fratele lui Petru, nu poate fi decat un Rac, caracterizat prin sfiosenie si insingurare. Pentru apostolul Andrei, familia, dar si oamenii lui Dumnezeu au fost mereu in centrul propriului univers, el depinzand in buna masura atat de afectiunea primilor cat si de intelepciunea celor din urma. Mai tarziu, Andrei isi va mari familia cu ceilalti apostoli, frati ai sai in spirit, si acest lucru l-a facut cu adevarat implinit, el reusind astfel sa gaseasca in cadrul aceluiasi grup atat siguranta unei familii cat si cele necesare pentru un bun trai duhovnicesc.

5. Ioan cel mult-iubit de Domnul, fiu al lui Zebedei, a fost un scriitor de exceptie, fapt care ne poate ajuta sa il incadram la zodia Leului prin analiza scrierilor sale. Grija sa fata de cei in nevoie si afectiunea pe care a manifestat-o constant fata de toata lumea precum si modul sau aparte de a straluci printre ceilalti apostoli il definesc cu siguranta ca un Leu astrologic.

6. Filip, o persoana supusa ratiunii, calculelor logice si intrebarilor, nu poate fi decat Fecioara, el dorindu-si mereu sa stie tot mai mult si netemandu-se sa cerceteze totul, indiferent de rezultatul final. Unul dintre primii apostoli care s-au alaturat Mantuitorului, Filip l-a vazut pe acesta in adevarata sa lumina si nu s-a ferit sa isi faca auzite gandurile, prezentandu-l apoi pe Iisus si celorlalti drept cel anuntat de catre prorocii Vechiului Testament.

7. Apostolul Bartolomeu, cunoscut si sub numele de Natanael are un simt al cuvantului specific persoanelor nascute in zodia Balantei, lui placandu-i sa isi exprime opiniile deschis si cu claritate si fermecandu-si auditoriul prin franchetea si puterea sa de convingere. Insusi Mantuitorul l-a apreciat ca un adevarat model al omului si l-a primit in turma sa imediat dupa ce l-a cunoscut.

8. Toma cel care nu credea in miracole se pare ca a fost nascut sub semnul Scorpionului, el prezentand un grad ridicat de suspiciune fata de tot ceea ce iesea din cadrele firescului. In ciuda acestor retineri, Toma s-a dovedit totusi a fi un adevarat apostol al Domnului, el acceptand toate fara retineri odata depasite momentele de neincredere ale inceputului.

9.Iacov, fratele lui Ioan, se crede ca ar fi fost un Sagetator, placandu-i sa calatoreasca si folosindu-si cunostintele pentru a cimenta biserica primara. El a fost de fapt unul dintre primii lideri ai crestinilor din Israel, fiind mai tarziu ucis de regele Irod Antipa pentru activitatea sa apostolica.

10. Capricornul Matei, fostul vames convertit de catre insusi Mantuitorul, a fost unul dintre apostolii care si-a pus umarul la treaba pentru a creste si implini planul Domnului, el fiind ajutat in acest sens atat de catre cunostintele sale profesionale din trecut cat si de aspiratia sa nativa catre perfectionism si atingerea tuturor obiectivelor propuse anterior.

11. Apostolul Tadeu numit si Iuda Tadeu sau Levi este revendicat de zodia Varsatorului, el fiind si cel care s-a intrebat de ce Mantuitorul se reveleaza doar alesilor sai si nu intregii lumi. Plin de curiozitate si uneori chiar lipsit de tact, Varsatorul Tadeu s-a dovedit a fi un ajutor de nadejde al Domnului propovaduindu-i mesajul peste tot unde l-au purtat pasii sai in cautare de noi ucenici.

12. In sfarsit, apostolul Iuda Iscarioteanul, cel care avea sa il vanda pe Mantuitor se crede ca ar fi fost Peste, inclinat catre stari depresive si condus de emotii. Temperamentul sau contradictoriu l-a determinat sa impinga lucrurile dincolo de limite si el nu s-a iertat pentru acest lucru ajungand apoi sa se sinucida. A fost inlocuit cu Matia pentru a se pastra numarul celor 12 apostoli alesi de catre Mantuitor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu