Astro Citeste viitorul

Al 13-lea semn al zodiacului ar putea fi ocupat de constelatia Ophiuchus

Al 13-lea semn al zodiacului ar putea fi ocupat de constelatia OphiuchusNumita in trecut si Serpentarius, constelatia Ophiuchus este cunoscuta de multa vreme ca fiind una dintre cele 13 grupari de stele care traverseaza cercul Soarelui, fiind de aceea creditata ca al 13-lea semn al zodiacului, dar niciodata in mod oficial, doar un cerc restrans de astrologi avand cunostinta de existenta sa pana de curand.
 
Intrucat introducerea constelatiei Ophiuchus nu ar fi creat decat confuzie printre astrologii din vechime, dand complet peste cap geometria hartilor astrale, s-a preferat mentinerea a doar 12 semne ale zodiacului, care serveste de minune la impartirea drumului Soarelui in 12 case situate la intervale echidistante intr-o configuratie mult mai stabila pentru interesele astrologilor profesionisti.
 
Reprezentata simbolic ca un barbat care tine un sarpe in mana, constelatia Ophiuchus este cunoscuta in mod traditional si sub numele de constelatia Serpentarius, fiind una dintre cele mai vechi constelatii cunoscute astronomilor din antichitate.
 
Intrucat pentru moment Ophiuchus nu patrunde in intregime pe traseul Soarelui, a ramas din acest motiv ignorata pana in ziua de astazi de catre astrologi si nu isi va lua probabil curand locul printre semnele zodiacului deoarece complica lucrurile mult prea tare din cauza aspectului sau neregulat, foarte greu de introdus in calculele astrologice.
 
Unii astrologi, insa, atrag atentia asupra faptului ca Ophiuchus devine tot mai prezenta cu trecerea secolelor pe traseul Soarelui, peste mii de ani urmand sa ocupe aici un loc la fel de important ca si celelalte constelatii ale zodiacului. Din acest motiv se crede ca urmasii nostri vor folosi un nou tip de zodiac, bazat insa pe 13 semne astrologice si nu pe 12 asa cum este cazul in prezent.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu