Astro Citeste viitorul

“Zeii ar trebui sa fie mai intelepti decat muritorii”


Daca privim in trecut a crede si a venera anumiti zei era ceva normal ba chiar de negandit ar fi fost sa nu practici asa ceva. Fie ca ofereau alimente sau chiar sange uman pentru a multumi sau imbuna inima zeilor, este cert ca ei au facut parte dintr-o perioada in care povestile nu erau basme ci realitati de zi cu zi.

De ce oamenii au ales sa creada in tot felul de zeitati, obiecte sau fenomene poate avea mai multe cauze: fie ca doreau astfel sa obtina raspunsuri la intrebari pe care nimeni nu le auzea, fie doar pentru a fi calauziti in viata sau doar pentru a nu se simti singuri in suferinta lor.

In acest articol vom vorbi despre zeita Hera, care este prezentata in foarte multe documentare
sau povesti ca un personaj negativ, plin de gelozie, ura si lacomie. Devenind sotia lui Zeus (regele zeilor, acesta fiindu-i si frate) a fost considerata protectoarea caminului, a casniciei si a tot ceea ce tine de femeile maritate.

Insa Hera era in acelasi timp o femeie independenta, care avea acelasi gust pentru putere ca si sotul ei, ii era greu sa fie considerata doar un obiect ce era folosit doar pentru expozitie, era femeia moderna a zilelor noastre. Numai ca atunci aceasta independenta a fost luat drept invidie, rautate, lacomie, o persoana ce nu stie sa isi aprecieze locul si care isi dispretuia sotul din cauza aventurilor sale.

Hera a fost foarte venerata in Grecia, iar recent in 2007 a fost descoperita o statuie a zeitei Hera datand inca din secolul al II-lea i.Hr. in situl de la Dion, la poalele muntelui Olimp, cel mai inalt din Grecia. Totodata mai exista si ruinele templului zeitei Hera – Heraion considerat ca cel mai vechi templu gasit in Olimpia. Ca aceste zeitati au existat la un moment dat sau nu cu adevarat poate fi un mit insa ca oamenii au crezut in ei este o realitate.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu