Astro Astrologia zodiilor

Venus si Marte


Venus si Marte sunt nu doar cele mai populare planete din astrologie, dar si cele mai incarcate de semnificatii astrale. Traditional Marte este o planeta malefica pe cand Venus e exact opusul sau, adica o planeta benefica. Exista totusi si situatii, nu putine, cand excesele de tip venusian pot declansa adevarate dezastre in timp ce o buna relationare cu planeta Marte duce la nasterea unor adevarati eroi, nu neaparat benefici, dar deosebit de influenti in sfera lor de actiune.

Pericolul, atunci cand ne referim la planeta Venus si influentele sale astrale, este ca prin dorinta obtinerii pacii si a placerii sa se faca compromisuri prea mari in dauna adevarului si a echilibrului moral. Astfel risti sa ajungi la limita prostitutiei sau sa fii nevoit sa tolerezi coruptia morala de tot felul numai pentru ca nu doresti sa te implici activ in rezolvarea problemelor urgente si imposibil de ameliorat pe alte cai decat acelea ale implicarii personale.

Marte este o planeta a actiunii cu un comportament direct si la obiect. Curajul este prezent din plin sub aceasta planeta si uneori curajul chiar poate fi insotit si de valoare. Partea rea este ca Marte, in ciuda aparentelor, este mai degraba idealist pe cand Venus este mai mereu practica si ghidata de nevoia de siguranta si securitate. Desi Marte poate vedea mai departe si mai complex decat Venus de multe ori se manifesta imprudent si risca sa fie privit ca un semn al lipsei de ratiune si impetuozitatii prostesti.

Venus, desi reactioneaza la Marte, se poate simti de multe ori ca o victima a influentelor negative ale acestuia din cauza ca nu intelege mereu ce il motiveaza pe acesta si de ce nu are un comportament constant fata de ea. Marte-Venus a fost dintotdeauna o pereche plina de antinomii de tot felul si nu e deloc usor pentru noi, muritorii, sa gasim calea cea mai buna care sa aduca un echilibru viabil si benefic pentru toata lumea. Din pacate multi dintre noi ne lasam total influentati de una dintre cele doua planete riscand astfel sa marim opozitiile si inclinand alternativ sansele in favoarea fie a lui Venus fie a lui Marte si foarte rar optand noi insine mai intai de toate pentru un echilibru functional si intru totul de dorit.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu