Astro Citeste viitorul

Un program de calculator ne poate prezice data mortii?

Un program de calculator ne poate prezice data mortii?Un program foarte cautat, disponibil si pe Internet, este asa-numitul "Test-cat-mai-ai-de-trait", care incearca sa ne prezica pe baza unor date stiintifice momentul destul de precis al mortii.

Programul numit in original "Death Clock", disponibil gratuit la adresa de internet deathclock.com, ia in considerare datele noastre de nastere, sexul, temperamentul (pesimist, optimist, etc.), rata metabolica de baza si obiceiurile de fumator si apoi calculeaza dupa un algoritm nu foarte clar pentru toata lumea data exacta a mortii.

In ultimii ani "Death Clock" sau Calculatorul Mortii, cum ii mai spun romanii, a devenit un adevarat fenomen online, foarte multe persoane consultand acest program si obtinand prognoze diverse, unele de-a dreptul infioratoare pentru dansii. Unii cred in acuratetea rezultatelor, iar altii sunt complet impotriva acestor "prostii".

Calculatorul Mortii pare sa isi bazeze predictiile pe niste date stiintifice reale, si acest lucru ii confera autoritate, dar datele acestea par destul de sarace pentru a putea totusi prezice atat de exact data mortii unei persoane. In ce priveste modul de calcul, numai creatorii programului stiu exact despre ce este vorba, restul lumii aflandu-se complet in aer din acest punct de vedere.

Curioasa din fire, lumea apeleaza des la acest program insa impactul la nivel psihologic, mai ales atunci cand data prezisa a mortii este situata la mica distanta, poate fi dezastruos. Statistic, se pare ca cei carora li s-a prezis o data a mortii mai apropiata refuza sa creada in veridicitatea rezultatelor pe cand cei care mai au inca mult de trait aleg sa ia de bune predictiile Calculatorului Mortii.

Unele persoane, relativ putini, privesc insa acest program de calculator ca nimic altceva decat o aventura in necunoscut, fiind un test util prin care sa constientizezi faptul ca te afli totusi intr-un moment al vietii cand trebuie sa iei unele masuri pentru a-ti proteja sanatatea, prelungindu-ti astfel si speranta de viata cu ani buni de zile, lucru care va fi apoi corectat inclusiv prin introducerea noilor date in cadrul testului de pe deathclock.com.

Daca deci rata metabolismului este una mai buna, daca se renunta la fumat sau daca se incearca eliminarea stresului, afisand si simtind chiar la interior o mentalitate optimista si o pofta de viata mai mare, cu siguranta ca si predictiile Calculatorului Mortii vor fi ceva mai bune.

Daca insa, in ciuda avertizarii oferite prin acest test, se continua cu un mod de viata nesanatos, desigur ca sansele sunt ca decesul sa survina mai repede decat era de asteptat. La fel ca si un consult la medicul de familie, calculatorul mortii incearca sa ne atraga atentia ca ar fi bine sa facem mici schimbari in viata noastra pentru a trai mai mult.

Partea neplacuta in ce priveste testul "cat-mai-ai-de-trait" e prezicerea aceasta exacta a datei mortii, care te poate speria de sa nu mai stii ce e cu tine atunci cand vezi ca mai ai doar cativa ani de trait si tu nici nu ai implinit macar 40 sau 45 de ani. Este infiorator, iar cei cu firea mai slaba chiar ar trebui sa stea departe de asemenea provocari, situate totusi la limita suportabilului.

Cert este faptul ca acest Calculator al Mortii face apel si la unele tabele astrologice pentru a putea prezice corect data precisa a mortii, iar cei care cred in astrologie si uneltele sale vor avea astfel un motiv in plus sa ia de bune rezultatele finale pe cand "necredinciosii" pot sedea linistiti, ei oricum nedand doi bani nici pe astrologie si nici pe alte preziceri care pot sa nu sa ia, la urma urmei, o forma amenintatoare.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu