Astro Citeste viitorul

Tipuri de astrologi care nu merita mult credit profesional

Tipuri de astrologi care nu merita mult credit profesionalUnii dintre noi au avut de-a face cu astrologi profesionisti si si-au format o parere generala despre serviciile pe care le poti primi de la aceasta categorie profesionala, optand pe viitor fie pentru acelasi astrolog, fie alegand un altul, in functie de necesitatile lor specifice.

Exista, din pacate, si astrologi de duzina, care nu poseda cunostinte solide, dar care totusi incearca sa ascunda aceste lipsuri prin utilizarea unui limbaj pseudosavant si afisarea unor metode de lucru "moderne", care sunt doar de fatada, pentru a atrage clientii mai putin initiati in tainele astrologiei ca stiinta a predictiei.

Dintre acesti astrologi la mana a doua, cei mai frecvent intalniti, dar si mai simplu de recunoscut sunt:

1. Astrologii stradali, gen ghicitoare in palma, care pot recomanda la randul lor alti astrologi "cu pretentii" si de care e bine sa ne ferim pe cat posibil pentru a nu pierde multi bani oferiti degeaba contra unor servicii practic inexistente.

2. Astrologii care nu ofera o interpretare clara a hartii astrale sau a oricaror altor predictii pentru care sunt solicitati. Acestia de obicei nu sunt stapani pe arta lor si vor apela mereu la interpretari vagi, menite "sa nu ne sperie" de viitorul nostru nu prea roz. Nu pot in realitate sa citeasca corect semnele astrelor si de aceea nu merita creditati nici cu timpul si nici cu banii nostri.

3. Astrologii care migreaza definitiv de la un domeniu al astrologiei catre un alt domeniu de interes sau cautat de marele public sunt de obicei aflati intr-o goana dupa profit si, atunci cand lucrurile nu mai sunt atat de banoase, ei vor schimba repede obiectul activitatii pentru un altul, ceva mai cerut pe piata.

4. Astrologii asa-zis traditionalisti, care apeleaza doar la metode invechite de interpretare astrologica, memorand pe de rost tabele si citate cu miez sunt si acestia susceptibili de lipsa de profesionalism intrucat informatiile unui bun astrolog trebuie mereu updatate fie si pentru ca astronomia moderna si tehnologia prin satelit pot usura foarte mult activitatea oricarui astrolog profesionist.

5. La polul opus categoriei mentionata anterior se afla astrologul ultra-modern care apeleaza prea des la tehnologia de ultima ora si uita sa studieze temeinic istoria astrologiei si tehnicile de lucru mai vechi, care sunt totusi de nelipsit in multe dintre situatiile practice pe care le poate presupune munca unui profesionist.

6. Astrologii fatalisti, care pluseaza prea mult pe predictii apocaliptice, fani ai lui Nostradamus si, mai nou, ai astrologiei Maya trebie evitati deoarece in mod evident nu apeleaza la metode cat de cat exacte in predictiile lor ci se bazeaza pe unele "evidente" fara a le mai verifica si dansii la randul lor inca o data.

7. Bineinteles, si astrologii amatori care se invart mereu in jurul semnului de Soare atunci cand stabilesc niste predictii sunt si acestia de evitat din cauza saraciei de resurse la care apeleaza si a putinatatii datelor pe care aceste resurse umile le au de oferit.

8. In sfarsit, una dintre cele mai de evitat categorii de astrologi sunt profesionistii blazati, cu accente cinice, care satirizeaza in exces munca depusa de alti colegi de ai dansilor si trimit astfel multa confuzie printre persoanele care apeleaza din ratiuni diverse si la ajutorul astrologiei.

Orice alta categorie de astrologi care va poate aparea ca suspecta merita evitata la fel de mult ca cele prezentate mai sus deoarece serviciile acestora de obicei nu se ofera decat contra unor tarife foarte mari si te astepti intotdeauna la niste predictii corecte si la un curs foarte bun al lucrurilor pentru mai tarziu ca rezultat direct al consultarii astrologului.

Fara o puternica conexiune intre astrolog si clientul sau munca de calitate nu este posibila in astrologie si e mai bine sa va indreptati catre un alt profesionist decat sa va pierdeti complet si definitiv increderea atat in astrologie cat si in practicantii sai.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu