Astro Citeste viitorul

Superstitii


Macar o data am ridicat din spranceana atunci cand a trecut prin fata noastra o pisica neagra si cu siguranta ne-am intrebat daca nu cumva se va intampla in ziua respectiva ceva rau. Unele superstitii s-au pastrat de generatii intregi, iar unele persoane cred cu desavarsire in ele si respecta cu strictete anumite ritualuri, cum ar fi sa paseasca intotdeauna cu piciorul drept intr-o camera pentru a avea noroc, sa arunce cu sare peste urmarul drept in cazul in care se sparge o oglinda pentru a nu suporta cei sapte ani de ghinion.

Superstitiile sunt folosite fie ca raspunsuri la anumite intrebari, fie ca tap ispasitor pentru anumite lucruri ce ti se intampla intr-o anumita zi, fie sunt considerate in anumite cazuri ca niste talismane norocoase pe care daca stii cum sa le porti atunci atragi spre tine energii pozitive. Insa unele dintre ele pot provoca o adevarata moda, faimoasa zi de "13" deja a contribuit la crearea a mai multor filme fiind consacrata ca zi cu ghinion. In America, in foarte multe parti ale tarii, nu exista in anumite cladiri etajul numerotat cu cifra 13 tocmai din cauza acestui crez.

Personal nu cred in superstitii, totusi recunosc ca atunci cand aveam un examen paseam cu piciorul drept in sala cu speranta ca poate…poate o sa-mi cada si mie unul dintre subiectele pe care le-am invatat, ca de cele mai multe ori imi cadea fix singurul subiect pe care nu il invatasem, dar asta este cu totul alta poveste. Cred ca superstitiile au devenit mai mult un obicei decat convingeri. Pentru ca ne place sa aruncam pe furis o privire in viitor la ceea ce ar putea sa ni se intample si credem in aceste mici intamplari fie ca este vorba de semne bune sau mai putin bune.

Superstitiile sunt explicatii la unele nedumeriri pe care le avem, le poti ignora sau te poti amuza de ele, poti chiar sa le provoci, daca este o superstitie buna sa te bucuri de ea si daca te impiedici de o superstitie negativa sa faci tot ce este posibil pentru a-ti transforma ziua in una dintre cele mai frumoase zile si astfel sa dai cu "flit" superstitiei negative.

Credem sau nu in superstii intotdeauna ca oameni vom avea tendinta de a lega anumite semnificatii de anumite intamplari, fie din amuzament, fie din cauza anumitor obiceiuri sau perceptii despre viata, acesta tentatii mereu vor exista, deoarece cu totii credem ca o consecinta apare in urma unei hotarari, ia rezultatul poate sau nu sa aiba o influenta asupra noastra.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu