Astro Astrologia zodiilor

Istoria astrologiei


Ca intreg astrologia este definita drept un grup de sisteme, traditii si credinte unite prin aceeasi teza comuna care afirma ca pozitia corpurilor ceresti si alte detalii de natura astronomica sunt relevante pentru stabilirea personalitatii oamenilor, a destinului acestora, fie personal, fie in afaceri, precum si asupra altor elemente care tin de societatea umana. Astrologii sunt cei care isi insusesc temeinic aceste cunostinte si le aplica apoi in mod personalizat sau generalizat semenilor lor.

Primele implicari ale omului in domeniul astrologiei care pot fi documentate istoric dateaza din mileniul al 3-lea i.Chr., iar de atunci pana in prezent s-au structurat numeroase traditii si scoli care au ajuns sa joace un rol major in plan cultural, politic si religios. Pana nu demult astrologia si astronomia erau privite ca una si aceeasi stiinta, facandu-se si masuratori ale pozitiei astrelor, dar in egala masura folosindu-se rezultatele si in scopuri divinatorii, de prezicere a viitorului si de luare a unor masuri care sa preintampine posibilele dezastre.

Incepand cu Renasterea stiinta astronomiei a fost cu incetul separata de astrologie astfel incat in prezent nu se mai pot face confuzii intre cele doua domenii cu finalitate totusi diferita. Astrologii continua sa afirme si in zilele noastre faptul ca miscarea astrelor si pozitionarea lor de la un moment dat pot influenta in mod direct planeta noastra si vietuitoarele sale. De asemenea, in astrologie, omul este privit ca un micro-univers cu un destin strans legat de evolutia macro-cosmosului. Astfel pot fi interpretate la scara umana evenimente care tin de trecut, de prezent sau de viitor.

Cele mai multe scoli astrologice isi bazeaza teoriile pe miscarea corpurilor ceresti si anumite tipare astrale care se supun calculului matematic putandu-se astfel crea o harta astrologica a cerului care, mai apoi, fiind pusa in relatie cu evenimente trecute si prezente poate oferi indicii asupra viitorului la nivel micro si macrocosmic. Hartile astrologice contin planetele sistemului nostru solar, planete pitice si sateliti, stele si chiar asteroizi si planete mitice sau ipotetice. Exista si o geometrie destul de complexa a artei astrologice menita sa ajute la detalierea cat mai precisa a diferitelor amanunte privitoare la un eveniment sau la destinul unei persoane.

Daca in trecut astrologii se bazau pe propriile calcule si observatii ale cerului si evolutiei corpurilor ceresti, in prezent se apeleaza la datele precise si mereu updatate furnizate de catre sateliti. Pe baza aceleiasi informatii se pot apoi face harti destul de exacte ale cerului cu sute sau mii de ani in urma si, de asemenea, pot fi reproduse cu ajutorul calculatorului si harti ale viitorului care sa ajute astrologii la acuratetea predictiilor lor chiar si pe zeci de ani in avans.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu