Astro Citeste viitorul

Spiritele elementale ne pot proteja de intunericul din noi

Spiritele elementale ne pot proteja de intunericul din noiSpiritele elementale, cunoscute noua si sub denumirea de gnomi, pitici sau zane sunt asimilate in mod traditional cu fortele care protejeaza natura, alchimistii din vechime facand un pas inainte si asociind aceleasi spirite si cu natura interioara a omului si integrandu-le astfel ca pe niste spirite protectoare inclusiv ale propriului nostru univers sufletesc.

Nu de putine ori in trecut magicieni, alchimisti si astrologi rau intentionati sau doar ignoranti au incercat sa foloseasca aceste spirite ale naturii in scopuri egoiste, cautand formule de succes pentru a transforma metale obisnuite in aur sau pentru a isi ucide dusmanii, dar cu totii au fost pedepsiti mai devreme sau mai tarziu pentru indrazneala lor de a folosi niste spirite benefice impotriva mersului firesc al lucrurilor.

Spiritele elementale traiesc intr-o lume paralela cu lumea noastra materiala, ei avand de indeplinit niste sarcini foarte bine trasate inca de la facerea lumii. Unii astrologi insa s-au amestecat in aceasta lume a spiritelor si au coborat astfel de elementali in planul nostru fizic prin apelul la magie si tot felul de papusi din lut sau din alte materiale pe care le insufleteau pentru a ii ajuta sa indeplineasca unele sarcini, de obicei de tipul celor care urmareau profitul imediat. Gnomii si zanele insa se revolta usor impotriva unor astfel de stapani, ei cerandu-si inapoi libertatea si putand chiar sa si ucida astrologul care profita prea lunga vreme de serviciile lor.

Intrucat spiritele elementale se pot materializa din toate cele 4 elemente – foc, apa, pamant si aer – se crede ca ei sunt prezenti peste tot in natura ca protectori ai sai si ca se diferentiaza din aceasta cauza in 4 mari categorii de spirite. Spiritele de pamant sunt cunoscute de obicei sub denumirea de gnomi sau pitici si se crede ca acestia pazesc comori uriase, de unde si lacomia unora care ii aduc la viata pentru a fura ceva din secretele lor. Zanele sunt spirite ale aerului si ofera protectie si influenta celor pe care ajung sa ii slujeasca, sirenele sau naiadele sunt spirite ale apelor, iar duhurile, djinii si salamandrele sunt spirite ale focului.

Un astrolog priceput si prudent in exercitarea artei sale, care este interesat sa isi desavarseasca arta, dar fara a profita sau a insela pe elementali va gasi mereu resurse pretioase in aceasta lume speciala a spiritelor de la care poti invata multe lectii importante precum arta vindecarii, supunerea elementelor naturale, comunicarea la mare distanta, zborul si multe, multe alte lucruri de maxima importanta pentru activitatea unui astrolog.

Practicantii astrologiei care doresc insa "sa se joace cu focul" si incearca sa speculeze stiinta lor in scopuri egoiste risca foarte mult, ei putand e drept sa inregistreze si succese notabile, dar pentru scurta vreme si contra unui pret infiorator de mare, adica riscand sa isi piarda definitiv sufletul si dreptul la orice tip de existenta, pamanteana sau de alta natura.

Spiritele elementale, desi neamenintatoare ca aparenta si relativ mici ca dimensiuni nu sunt deloc naive, tematoare sau fragile cum par la prima vedere si nici nu iarta usor incalcarile ordinii naturale a lucrurilor. Cine este cinstit cu aceste spirite va putea dobandi cate ceva din intelepciunea lor, dar cei care incearca sa ii insele vor fi la randul lor inselati, putand pierde astfel mult mai mult decat viata sau posesiunile lor temporare.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu