Astro Astrologia zodiilor

Sanatatea mentala din punct de vedere astrologic

Sanatatea mentala din punct de vedere astrologicIn astrologie, mintea joaca un rol esential pentru implinirea deplina a destinului oricaruia dintre noi, prin minte noi putand avea acces catre suflet, iar de aici catre realitatea absoluta, dar asta numai in conditiile in care mintea ramane intr-o stare continua de puritate prin masuri potrivite de sanatate si igiena mentala.

Primul pas inspre sanatatea noastra mentala din punct de vedere astrologic este in consecinta o atentie crescuta fata de tot ceea ce ne-ar putea "contamina" intelectul cu ganduri, dorinte sau vibratii negative, rod al aspiratiilor noastre gresit orientate in aceasta viata.

O serie de trasaturi general umane vor conlucra astfel mereu pentru a ne corupe mintea si a zadarnici eforturile noastre inspre atingerea perfectiunii, iar aceste trasaturi sunt pasiunea, mania, egoismul, dorinta, mandria si gelozia. Invingandu-le pe toate vom putea apoi comunica cu propriul nostru suflet, iar apoi prin acesta cu insusi Creatorul sau.

Unele dintre constantele negative ale firii umane vor fi totusi mai puternice decat vointa noastra si pot astfel transfera stari negative in intreg corpul, afectand si mintea, ceea ce va conduce la aparitia unor afectiuni de ordin psihic mai mult sau mai mai putin accentuate.

Dintre planetele care ne pot oferi un ajutor suplimentar in directia mentinerii sanatatii noastre mentale, cele mai importante sunt Luna, Mercur si Neptun, aceste planete putand insa transfera asupra noastra si multe energii negative in cadrul unor configuratii astrale nefaste.

Mercur poate astfel creste gradul nostru de prezenta in lume si stimuleaza mult inteligenta umana, dar in egala masura va putea afecta o persoana, furandu-i multe dintre resursele sale intelectuale in momentele in care se afla in regresie. Epilepticii au cel mai mult de suferit, dansii trebuind sa isi limiteze activitatile la minimum atunci cand Mercur se afla in miscare retrograda.

Neptun, dimpotriva, poate stimula la maximum imaginatia, clarviziunea si perceptia nevazuta a lumii, iar persoanele care cad sub vraja sa vor incerca chiar sa faca apel la stimulente pentru a ramane mai mult in contact cu lumea de vis pe care o reveleaza aceasta planeta. Cu Mercur slab, Neptun va influenta foarte puternic trairile oamenilor, de aceea fiind necesara maxima precautie in asemenea conjuncturi.

Luna este cea mai apropiata de noi si reuseste de obicei sa echilibreze bine psihicul omenesc, dar exista si momente in care Luna poate fi slabita de influenta altor planete, acum trebuind exercitate de asemenea masuri extinse de precautie.

Sanatatea noastra mentala depinde deci si de factorii externi, precum influentele exercitate de planetele mai sus amintite, dar si de factori interni, respectiv de modul in care reusim noi insine sa stapanim pornirile instinctuale catre gelozie, pasiune, egoism, mandrie, dorinta sau manie.

Tinand cont si de recomandarile astrologilor, dar si de aspiratia noastra naturala catre perfectiunea spirituala vom reusi sa ne ingrijim cat mai potrivit de sanatatea noastra mentala, noi avand de facut fata multor obstacole, dar putand sa ne ajutam in mod mai eficient daca ne ingrijim constant de igiena noastra mentala, promovand mai degraba dragostea, compasiunea si iertarea in vietile noastre si nu opusele lor.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu