Astro Astrologia zodiilor

Este astrologia o stiinta moderna?


Pe ce se bazeaza rezultatele din astrologie ci ce concepte stiintifice stau la baza acestei profesiuni nu pot multe persoane sa raspunda, iar uneori chiar si astrologii cu experienta vor prefera sa treaca sub tacere anumite zone ale meseriei lor din simplul motiv ca si aici, ca oriunde altundeva, inca mai este nevoie de studiu serios si munca sistematica pentru a se continua dezvoltarea si pe viitor a unei profesiuni mult prea aproape inca de inima oamenilor pentru a fi lasata asa in paragina.

Multi dintre astrologi fac mai mult rau decat bine refuzand orice critica adusa domeniului lor de activitate sau chiar prestatiei dumnealor si blocand astfel identificarea unor idei lucrative care, ca si in cazul sedintelor de brainstorming, sa ofere noi cai inedite de abordare a fenomenului astrologic. Pentru a obtine un credit functional astrologia are nevoie de metode de lucru cat mai transparente, de o buna cunoastere a intregii mosteniri teoretice oferita gratuit de catre cei vechi si de o distantare mai marcata fata de latura sa magica, pastrandu-se insa partea ludica a bunei colaborari cu persoanele care aleg sa faca apel si la ajutorul astrologiei nu doar acela al Bisericii sau al medicilor.

Din pacate, pana in prezent, s-a facut foarte putin in ce priveste identificarea de concepte de lucru plauzibile pastrandu-se cu strictete metodele folosite inca din antichitate, fara a se mai inregistra progrese notabile asa cum se intampla de exemplu in cazul stiintelor exacte. Daca intr-adevar se doreste recunoasterea astrologiei ca stiinta atunci de ce nu exista nimeni capabil sa faca acest lucru? E adevarat ca astrologii au fost persecutati de-a lungul istoriei insa la fel au patit si oamenii de stiinta care totusi au reusit sa faca pasi importanti in domeniul lor de activitate spre deosebire de astrologi despre care nu se mai poate spune acest lucru.

In prezent un astrolog de exceptie va reusi sa identifice relativ usor date importante privitoare la un subiect oarecare de lucru insa acelasi astrolog nu va fi probabil capabil sa demonstreze cu argumente solide cum a ajuns la concluziile sale, altfel corecte, si de ce a urmat anumiti pasi in activitatea sa si nu altii, pentru ca este stiut faptul ca astrologii nu lucreaza toti dupa acelasi tipic, ba uneori ajung la concluzii similare urmand cu totul alt algoritm de lucru. Exista deci scoli diferite de astronomie insa acestea nu par sa prefera formula intalnirilor si a dezbaterii metodelor proprii de lucru ci mai degraba aleg sa se evite pentru a nu ajunge la certuri sau denigrari care sa le diminueze profitul.

Simbolurile astrologice, diversitatea sistemelor astrologice in sine ca si tehnicile de lucru trebuie obligatoriu sistematizate si aduse la numitori comuni pentru ca altfel se vor pierde cu siguranta multe informatii de valoare acumulate pe cale orala sau prin experienta personala si ar fi destul de pacat. Nimeni altcineva decat chiar astrologii de profesie sunt chemati sa faca acest lucru, acela al sistematizatii propriei "stiinte", pentru a permite astfel tinerilor pasionati de astrologie din viitor sa dezvolte stiintific acest domeniu al cunoasterii umane. Exista in prezent scoli de astrologie cu denumiri pretentioase, dar mai mult ca sigur ce fac dansii pe acolo este simplul transfer de informatie nesistematizata corect si nicidecum un proces util de coordonare si implicare activa a studentilor intr-un domeniu atat de vast si de-a dreptul confuz pe alocuri.

Calculatoarele personale si Internetul pot fi deci folosite pentru organizarea de intalniri de lucru si seminarii serioase si nu doar pentru intocmirea de harti astrale la minut. Daca iti doresti sa cinstesti cu adevarat domeniul in care iti desfasori activitatea vei avea grija sa lasi ceva mai mult si mai organizat decat ai gasit tu atunci cand ti-ai inceput profesiunea. Astfel poti garanta continuitatea si cresterea armonioasa a astrologiei ca domeniu al cunoasterii. In caz contrar este evident pentru toata lumea ca se doreste doar obtinerea de fonduri banesti pentru prestatii diverse si ce rost mai are sa iti bati capul. Fraieri au existat dintotdeauna si vor mai exista multa vreme deci si asa se vor putea transmite ceva cunostinte de astrologie catre discipoli, dar din ce in ce mai sarace si din ce in ce mai departate de scopul initial, respectiv oferirea de informatii utile si exacte catre cei care beneficiaza de serviciile unui astrolog profesionist.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu