Astro Astrologia zodiilor

Cum se descurca nativii zodiilor astrale ca parinti

Cum se descurca nativii zodiilor astrale ca parintiBerbecul
Parintele Berbec are tendinta de a isi controla mereu odraslele, din dorinta sincera de le oferi acestora cea mai buna crestere posibila. Din acest motiv, Berbecii cultiva insistent si excelenta la copiii lor, lucru destul de impovarator pentru cei mici uneori. Trebuie deci sa isi tempereze aceste excese de autoritate si sa ofere ceva mai multa libertate copilului pentru a-l ajuta sa se dezvolte armonios si fara inhibitii.

Taurul
Parintele Taur este foarte organizat in relatia cu copiii si le impune acestora din start un set clar de reguli menite sa ii disciplineze pentru mai tarziu. Taurii chiar isi traseaza unele obiective precise in cresterea propriilor copii si de cele mai multe ori reusesc sa le si atinga. Daca insa copilul respinge regulile ca pe ceva strain de propria sa natura interioara, vor aparea conflicte care pot fi aplanate doar prin dialog continuu.

Gemenii
Parintii Gemeni sunt plini de afectiune fata de copii si se joaca mereu cu acestia, transformandu-se in cei mai buni prieteni ai lor. Dau insa dovada uneori de o lipsa marcata de autoritate si este nevoie sa isi aduca aminte ca un parinte are si responsabiliti serioase de indeplinit in cresterea propriilor copii.

Racul
Racii sunt niste parinti foarte iubitori, chiar in exces de iubitori, si de aceea se ingrijoreaza mereu pentru soarta copiilor chiar si cand acestia au implinit varsta majoratului. Nu incurajeaza mai deloc independenta odraslelor proprii si acesta este si punctul lor slab ca parinti. Trebuie sa invete deci sa lase copilul sa mai si respire, fara a-l sufoca cu grijile lor constante.

Leul
Leii sunt parinti exigenti, dar numai in masura in care ei insisi s-au ridicat la niste standarde superioare anterior. Pentru Lei, copiii trebuie sa se autodepaseasca si nu de putine ori perfectionismul este ceea ce se asteapta de la odraslele unui Leu. Daca insa parintele Leu va intelege prin ce trece propriul copil, probabil va incerca si alte abordari pentru ca altfel este destul de dificil sa raspunzi asteptarilor unui asemenea parinte exigent.

Fecioara
Parintele Fecioara este deosebit de meticulos in planul curateniei si al igienei personale atat cu sine insusi cat si cu copiii sai. Copiii se pot simti uneori neglijati din punct de vedere afectiv deoarece Fecioarele au tendinta de a se izola intr-o lume aparte, dar e numai o impresie, fiind de ajuns dialogul constant pentru a se realiza o apropiere mai stransa intre copii si parinte.

Balanta
Balantele au tendinta de a isi transforma copiii in mici printi sau printese pe care mai apoi sa ii prezinte cu mare fast tuturor prietenilor si cunostintelor. Este ca si cum si-ar tranforma propriile odrasle in accesorii de lux, dar asta nu inseamna ca nu isi iubesc copiii cu afectiune. Trebuie totusi sa isi tempereze asemenea excese pentru a permite copiilor o crestere normala, armonioasa.

Scorpionul
Mai mult decat in cazul altor zodii, Scorpionii au tendinta de a se izola mereu in propriul univers, oferind la exterior o aura de mister, iar aceasta trasatura a lor nu este nicidecum favorabila cresterii normale a copiilor. Scorpionii trebuie sa faca eforturi constante inspre a se deschide si a comunica mai des cu propriii copii pentru a nu pierde complet legatura cu acestia. Scorpionii incearca din rasputeri, e adevarat, sa fie parinti merituosi, dar fara dialog acest lucru nu va fi posibil.

Sagetatorul
Sagetatorii se descurca greu de unii singuri ca parinti si au nevoie de sprijinul constant al partenerului de relatie pentru a isi indeplini misiunea cu succes. Nu le place deloc sa impuna reguli celor mici deoarece ei insisi stiu ca nu s-ar supune acestor reguli. Prin apelul la sfaturile partenerului de relatie si sustinerea acestuia in deciziile care privesc copiii, Sagetatorii vor reusi sa fie parinti buni, foarte indragiti de propriii copii.

Capricornul
Aspiratiile si obiectivele nerealizate ale Capricornilor ar putea fi transferate asupra copiilor, supunandu-i pe acestia la presiuni suplimentare. Capricornii au tendinta de a incuraja in exces la cei mici un comportament specific adultilor, poate inainte de vreme si lipsindu-i prin aceasta de o crestere armonioasa. O apropiere mai marcata de universul copilariei si intelegerea modului in care gandesc cei mici pot oferi o sansa suplimentara Capricornului ca parinte de succes.

Varsatorul
Varsatorii incurajeaza la copiii lor originalitatea si fantezia, iarta prea usor greselile acestora si ii pot orienta pe un drum gresit de timpuriu daca nu beneficiaza de consiliere suplimentara. Varsatorii trebuie deci sa apeleze constant la cei cu mai mare experienta in cresterea copiilor sau la propriul partener, daca acesta este priceput, pentru a face o treaba buna.

Pestii
Pestii sunt foarte apropiati de propriii copii, stiu sa comunice cu acestia, asculta toate problemele lor si reusesc sa le castige usor increderea. Ar face orice pentru binele copiilor inclusiv sa incalce legea, sa minta sau sa insele pe altii. Este un comportament nu foarte corect, care poate conduce copiii pe un drum gresit, iar Pestii trebuie sa invete sa isi mustre copiii atunci cand acestia gresesc chiar daca se tem sa nu piarda ceva din afectiunea reala a acestora.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu