Astro Astrologia zodiilor

Astrologia medicala

Astrologia medicalaAstrologia medicala este un domeniu important al artelor divinatorii, care se ocupa cu efectele pe care le exercita planetele asupra organismului uman si cu afectiunile specifice fiecarui semn zodiacal  in parte. In astrologia medicala, un rol major il joaca Soarele si Luna, care pot ajuta la diagnosticarea mai precisa a unei boli sau a unui dezechilibru din organismul uman.

Pentru barbati, Soarele va fi planeta primara care sa guverneze functiile vitale ale trupului, pe cand in cazul femeilor se va lua intotdeauna in considerare influenta exercitata de Luna. In acord cu pozitia acestora pe harta astrala intocmita la un moment dat se pot determina punctele slabe in ce priveste starea de sanatate precum si cauzele care stau la baza declansarii unei boli.

Se crede ca planetele in miscarea lor pot cauza anumite boli, dezechilibrand balanta de energie din organismul uman, si de aceea au fost identificate relatii utile intre fiecare planeta si organul din corp careia ii corespunde pentru a se putea astfel preveni si vindeca mai eficient bolile diverse care slabesc trupul omenesc. In acest sens, corpul a fost divizat in 12 parti, fiecare zona fiind guvernata de catre o planeta sau chiar si mai multe zone din corp putandu-se afla sub influenta exercitata de o planeta.

Plecand de la zona capului si ajungand pana la labele picioarelor, cele 12 zone in care astrologia medicala divizeaza trupul omenesc sunt:

1. Capul si creierul – acestea sunt guvernate de planeta Marte, care este privita simbolic ca reprezentand materia cenusie din creierul uman. Intelectul, care este guvernat de Mercur, poate fi activat numai printr-un aflux de sange de calitate, iar acest lucru va fi posibil gratie influentelor pozitive si directe ale Soarelui. Pentru a exista deci un echilibru in aceasta parte a trupului, se impune mereu adoptarea unui comportament moderat si a unui stil de viata lipsit de stres, calm si relaxat.  
 
2. Ochii, urechile, nasul, gatul, dar si organele de reproducere cad in sarcina planetei Venus, care indeplineste astfel 2 tipuri de activitati de intretinere a organismului uman. Intr-o prima faza, Venus intretine ochii, nasul, gatul si glandele incercand sa realizeze un echilibru optim intre aportul de minerale si vitamine si sanatatea sistemului circulator. Daca se fac insa excese alimentare care sa dea peste cap acest echilibru, se ajunge usor la probleme de sanatate diverse. Suplimentele pe baza de minerale trebuie luate foarte rar si este bine sa se consume mai ales hrana organica, proaspata, dar cu moderatie. In al doilea rand, Venus se ocupa si de intretinerea organelor de reproducere si de activitatea hormonilor de crestere si aici caldura este inamicul principal, care poate ameninta nu doar sanatatea organelor sexuale, dar si activitatea creierului.

3. Inima, plamanii, pielea, dar si intestinul subtire si cam toata zona abdomenului inferior cad in sarcina planetei Mercur care stimuleaza activitatea sistemului imunitar, regleaza activitatea la nivel cardiac si asigura transferul corect de nutrimente si oxigen in intregul organism. Tot Mercur este responsabil si cu eliminarea gazelor rezultate din procesul de respiratie precum si cu buna functionare a bilei. Dezechilibre ale celulelor albe din organism pot conduce la instalarea unor boli grave de piele sau ale sistemului circulator si Mercur trebuie avut in vedere pentru vindecarea acestor boli.

4. Mainile si mintea se afla sub directa influenta a Lunii, iar apa care constituie o buna parte din organismul uman de asemenea este influentata de activitatea Lunii. Starea de bine a organismului, dezechilibrele de natura psihiatrica, senzatiile de durere sunt toate controlate de Luna, iar in aceste situatii va fi vorba fie despre un exces de apa, fie despre o lipsa a apei din organism.

5. Soarele este responsabil cu sanatatea abdomenului superior, aici alimentele eliberand energia vitala gratie activitatii pancreasului. Astfel este produsa insulina care mai apoi stimuleaza asimilarea zaharului din sange. In cazul aparitiei unor dezechilibre se pot instala si boli diverse precum insomnia,, narcolepsia si altele.

6. Intestinul gros si zonele sale extreme sunt in grija planetelor Pluto si Marte, care nu doar asigura eliminarea corecta a resturilor alimentare, dar intretin si un nivel constant de apa in organism. Variatiile de rece si cald pot afecta serios aceasta zona a organismului uman, iar absenta apei conduce la raniri serioase ale peretilor intestinali.

7. Coapsele sunt guvernate de Jupiter insa Jupiter coordoneaza de fapt toate membrele trupului uman, fiind o planeta versatila, care promoveaza viata si stimuleaza activitatea Soarelui.

8. Saturn are in grija genunchii, dar si aportul de minerale cu compozitie metalica din organism (fier, cupru, zinc etc.). Astfel sistemul osos, cartilajele precum si formarea de celule rosii beneficiaza din plin de influentele pozitive ale lui Saturn. Activitatea la nivel cerebral este puternic stimulata si de Saturn, Marte beneficiind printr-un control util al aportului de minerale de un ajutor suplimentar.

9. Picioarele sunt guvernate de Uranus, dar si de Saturn, ambele planete asigurand mentinerea eficienta a echilibrului vertical al trupului omenesc.

10. Labele picioarelor sunt intretinute de Neptun si Jupiter, pe aici fiind eliminate multe toxine si gaze din corp si de asemenea asigurandu-se o buna mobilitate a intregului trup.

Desi la prima vedere este vorba doar despre 10 zone ale corpului uman, guvernate de catre planete sau perechi de planete, in realitate, asa cum se poate observa in sinteza urmatoare, este vorba despre exact 12 zone ale trupului uman, asa cum sunt ele divizate in astrologia medicala traditionala:

1. Cap si creier – Marte
2. Ochi, Urechi, Nas si Gat – Venus
3. Inima si plamani – Mercur
4. Maini – Luna
5. Abdomen superior – Soare
6. Abdomen inferior – Mercur
7. Organe genitale – Venus
8. Anus si rect – Pluto si Marte
9. Coapse – Jupiter
10. Genunchi – Saturn
11. Picioare – Uranus si Saturn
12. Laba piciorului – Neptun si Jupiter

Desigur ca apelul la astrologia medicala nu se poate face de catre amatori ci va fi nevoie de interventia medicilor calificati, care sa isi exercite arta cu maiestrie, dar tinand seama si de recomandarile astrologiei, de multe ori utile si binevenite in tratatea unor boli grave, cu final imprevizibil. Astrologia medicala este un domeniu vast, care a acumulat foarte multa informatie de-a lungul timpului si numai prin stuidiu temeinic se va putea face uz si de resursele importante pe care le are de oferit aceasta ramura majora a astrologiei moderne.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu