Astro Astrologia zodiilor

Chakrele privite din punct de vedere astrologic

Punctele energetice ale corpului uman sunt numite in filosofia estica si chakre (= roti), fiind vorba de fapt despre niste centri psihospirituali, localizati de-a lungul coloanei vertebrale, unde pot fi identificate anumite forte ale constiintei arhetipale a umanitatii.

In numar de 7 sau chiar 8, chakrele sunt in realitate de ordinul miilor, dar de maxima importanta sunt doar aceste 7-8 "roti" ale trupului definitorii pentru fiinta noastra subtila si de mare utilitate pentru reechilibrarea energetica a organismului in urma abuzurilor fizice si mentale din trecut.

Din punct de vedere astrologic, chakrele sunt definite printr-unul din cele 4 elemente primordiale, se supun influentelor unei anume planete astrologice si pot fi asociate cu un semn al zodiacului, fiind util de cunoscut toate aceste lucruri pentru cresterea eficientei unor tratamente energetice aplicate in anumite momente ale anului si anumitor pacienti nascuti in zodii diferite.

Chakra 1
Localizata la baza coloanei vertebrale, chakra 1 se numeste Muladhara si este definita prin elementul Pamant si patronata de planeta Saturn. Fiind privita ca o conexiune subtila cu planul material al existentei, chakra 1 ajuta la limitarea tendintelor noastre constructive ori destructive si echilibrarea sa este esentiala pentru supravietuire, acumularea fortei vitale si o buna evolutie profesionala si familiala.

Chakra 2
Numita in original Svadisthana, chakra 2 este definita prin elementul Apa si e guvernata de planeta Jupiter. Fiind strans legata de viata noastra emotionala, chakra 2 poate echilibra excesele in plan emotional, aducand mult entuziasm si spiritualitate curata in planul vietii de zi cu zi.

Chakra 3
Definita prin elementul Foc si numita Manipura, chakra 3 este guvernata de planeta Marte care domina pasiunile puternice si emotiile intense. Mania, incisivitatea si alte patimi similare pot fi prin urmare temperate si sublimate in stari pozitive precum taria de caracter si devotamentul daca se va stimula Manipura in mod repetat.

Chakra 4
Numita Anahata, chakra 4 este definita prin elementul Aer si este de aceea guvernata de planeta Venus. Dragostea, frumusetea, armonia si tot ceea ce guverneaza relatiile noastre sociale si romantice sunt specifice acestei chakre, dar lipsa de echilibru localizata aici poate conduce la deviatii in plan sexual si la adoptarea unui stil haotic de viata.

Chakra 5
Este cunoscuta sub denumirea Vishudda si este definita prin elementul numit eter si guvernata de planeta Mercur. Gandurile, ideile, aria mentalului in general sunt dominate de aceasta chakra, o buna stimulare a sa facilitand exprimarea clara a ideilor, aducand multa ordine in mintea noastra si usurand mult comunicarea pe toate planurile.

Chakra 6
Numtia Chandra, chakra 6 este guvernata de Luna si privita de catre specialistii in astrologie ca un fel de "al treilea ochi", adica un simt superior al perceptiei realitatii. Nu intotdeauna Chandra se va regasi intre chakrele traditionale luate sub analiza de catre profesionisti, dar este cert faptul ca stimularea acestei chakre aduce un plus de intelegere pentru toti cei care se supun unei asemenea proceduri.

Chakra 7
Botezata cu numele de Ajna, chakra 7 este localizata in zona fruntii si de asemenea este privita ca un al treilea ochi sau un simt al perceptiei superioare. Soarele guverneaza aceasta chakra care permite activarea vizionarismului, a creativitatii si a energiilor spirituale foarte pure. Lipsa de echilibru din aceasta arie poate conduce la egoism accentuat, lipsa de compasiune si uscaciune spirituala si este foarte important sa i se acorde constant atentia cuvenita.

Chakra 8
Sahasrara este numele chakrei 8, aceasta fiind coroana tuturor celorlalte chakre si avandu-si locul in crestetul capului, de unde si denumirea sa metaforica de "lotus cu 1000 de petale". Aici se regaseste constiinta divinitatii si a devenirii noastre spirituale, fiind un punct energetic al transcendentei care poate sau nu sa fie activat in functie de starea de elevatie spirituala a "pacientului".

Chakrele pot fi stimulate si energizate in pacea propriei locuinte, dar este imperios intr-o prima faza sa se caute sfaturile unui profesionist care sa ne invete cum se poate face acest lucru si care sunt erorile si riscurile atunci cand terapia nu pare sa dea rezultatele dorite. A te juca neglijent cu asemenea energii echivaleaza cu a iti batjocori propria persoana si e mai bine sa se renunte complet la acest drum decat sa se faca o treaba de mantuiala.

In Romania, ca oriunde altundeva, exista in prezent multi profesionisti certificati, capabili sa ofere training in acest domeniu, unii dintre dansii fiind si medici, maseuri, terapeuti sau astrologi si facand o treaba minunata pentru cei care le solicita serviciile. Stimularea corecta a chakrelor va aduce intotdeauna un plus de energii pozitive in tot organismul, si nu mai e deloc de mirare de ce astfel de specialisti sunt la mare cautare atat de catre cei suferinzi cat si de catre cei sanatosi, dar doritori de mai bine.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu