Astro Astrologia zodiilor

Astrologia in Caldeea antica


Astrologia in Caldeea antica

Tinutul magic al Caldeei este si in ziua de astazi pastrat la mare cinste, daca nu pentru faima scolii astrologice din acele locuri, atunci pentru bunul nume al patriarhului Avraam, care s-a nascut si a trait o buna parte a vietii sale in biblicul Ur al Caldeei.

Asirienii si babilonienii au cunoscut si au administrat cu intelepciune taramul Caldeei, numit de ei Kaldu sau Kasdu. Persii au preluat apoi aceste teritorii si, mai tarziu, grecii, prin Alexandru cel Mare si generalii sai, au trecut pe aici si au ocupat aceste locuri.

Oamenii care traiau pe atunci in Caldeea s-au schimbat, obiceiurile lor au ajuns sa fie mereu altele insa singurul lucru care a pastrat practic identitatea Caldeei a fost intotdeauna astrologia, aici existand mereu o puternica scoala de astrologie, care nu doar prelua si transmitea mai departe cunostintele inaintasilor ci le si dezvolta pe masura trecerii timpului.

Pentru caldeeni, astrologia trebuie sa fi fost ceea ce a fost religia pentru alte popoare din zona, iar religia acelor popoare se prea poate sa isi fi tras radacinile din chiar esentele astrologiei de tip caldeean. Aici de fapt s-a si emis pentru prima oara teoria numenului, a fortelor spirituale din spatele tuturor aspectelor create, fapt care a permis ulterior si nasterea unor teogonii complexe, asa cum aveau sa fie cea greaca, cea babiloniana sau, mai tarziu, cea ebraica.

Caldeenii isi explicau cele mai multe dintre fenomenele care le marcau viata prin intermediul astrologiei, pentru dansii toate fiind rezultate directe ale influentelor exercitate de astre sau de miscarea lor ciclica. Zeii puteau fi deci consultati pentru rezolvarea multor probleme personale si chiar imbunati prin diferite acte ritualice sau jertfe.

Astrologia caldeeana a cautat mereu o ratiune a tuturor lucrurilor, perceputa ca venind din sfera divina, si cerul cu astrele sale fixe sau in miscare a reusit sa le ofere multe raspunsuri, pe care mai apoi au si reusit sa le transpuna intr-unul dintre cele mai respectate si cunoscute sisteme astrologice. Grecii au fost pana la urma cei care au beneficiat cel mai mult de pe urma eforturilor caldeenilor, ei preluand si facand cunoscute intregii lumi aceste bogatii spirituale ale Estului.

Caldeea este probabil singurul loc de pe pamant unde astrologia a tinut loc atat de religie cat si de sistem socio-politic, iar faptul ca unii crediteaza acest taram cu inventarea artei divinatiei si a celor mai multe dintre subramurile sale nu e intamplator intrucat exista atat dovezi arheologice, dar si transmise pe alte cai care vorbesc si in prezent despre Caldeea ca leagan al astrologiei.

Pentru astrologii impatimiti, Caldeea va ramane mereu nu doar o zona geografica bine delimitata, dar si un Paradis al astrelor, in care merita sa te intorci din cand in cand pentru a iti incarca spiritul cu noi si noi energii divine, care sa iti permita mai apoi sa te desavarsesti pe calea perfectiunii si sa ii ajuti si pe altii sa atinga astfel absolutul.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu