Astro Astrologia zodiilor

Simbolistica semnelor zodiacului


Astrologie - Simbolistica semnelor zodiacale

Multe dintre semnele zodiacului, daca nu chiar toate sunt foarte familiare noua, fiind de ajuns sa vedem simbolul care le insoteste ca sa stim despre ce este vorba. Trebuie insa sa mai stim si faptul ca aceste simboluri nu sunt alese la intamplare ci ele insumeaza, pe cat posibil, arhetipuri astrale, menite sa surprinda grafic esenta unui semn al zodiacului.

Berbecul – simbolul este foarte elocvent, sugerand autoritatea si independenta prin coarnele de berbec, care se ridica semete catre inalt. Curajul si agresivitatea Berbecului sunt si acestea prezente prezente, nelasandu-se loc pentru alte interpretari.

Taurul – desi asemanator simbolului folosit pentru Berbec, simbolul Taurului implica si capacitatea de organizare precum si calmul, pe langa alte atribute ale puterii, curajului si incapatanarii. Taurul prin natura sa este conservator si nu accepta riscurile.

Gemenii – ideea dualitatii este clar reprezentata de simbolul specific acestei zodii, care trimite atat la agerime de spirit si tumult intelectual cat si la o anume polarizare a valorilor si aspiratiilor nativilor din aceasta zodie. Gemenii insumeaza diversitatea, deschiderea catre comunicare si iutimea mintii, ratiunea fiind aici stapanul suprem.

Racul – cei doi binecunoscuti clesti de crab care reprezinta simbolic zodia Racului te duc uneori cu gandul, in mod straniu, si la o pereche de sani materni, Racii fiind prin excelenta fiinte sensibile, in cautare de confort casnic. Aparenta dura a Racilor la exterior nu este menita decat sa protejeze zona interioara a sentimentelor de orice agresiune externa.

Leul – destul de hazliu, in astrologie Leii nu sunt reprezentati prin trupul masiv sau prin capul lor regesc ci printr-o coada falnica, probabil semn al naturii lor egocentrice. Fiind guvernati de Soare, Leii vor cere mereu pozitia centrala in micul univers din care fac parte, fiind persoane puternice, creative si capabile, dar si dominate de o vanitate exacerbata.

Fecioara – fiinte preocupate de ratiune si idealuri inalte, Fecioarele sunt pline de discernamant, iar semnul lor astral trimite la o femeie aflata in plin seceris, adica un arhetip al mintii care culege roadele ratiunii active. Fecioarele sunt atrase de rafinament, au un temperament cerebral si sunt fiinte practice.

Balanta – simbolul consacrat pentru Balante este reprezentat prin doua jumatati similare, care pot trimite la aspectul schematic al unui cantar-balanta. Aceasta zodie reflecta optim parteneriatul si casnicia, fiind un arhetip al justitiei si echilibrului. Prin natura lor, Balantele isi doresc sa multumeasca pe toata lumea si sa fie si apreciate pentru aceasta.

Scorpionul – asemanator cu simbolul folosit pentru Fecioara, simbolul Scorpionului este tot unul ascutit, care nu mai trimite de data aceasta la secera ci la coada veninoasa a unui scorpion. Este arhetipul pasiunii si a emotiilor extreme care conduc fiinta catre zonele ascunse ale misterului. Desi capabili de emotii complexe, Scorpionii sunt totusi rationali si ordonati, ceea ce ii ajuta sa isi tina in frau caracterul lor oarecum cinic si distant.

Sagetatorul – un centaur folosind un arc cu sageata, acesta este simbolul Sagetatorului, iar arhetipul in acest caz este acela al libertatii, caci sageata in drumul ei catre tinta este ceea ce reprezinta Sagetatorul si mai putin arcul sau chiar arcasul. Idealisti si entuziasti in tot ceea ce fac, Sagetatorii iubesc miscarea fizica si natura, au un puternic simt al dreptatii si sunt optimisti si neinfricati.

Capricornul – simbolul grafic al Capricornului este destul de complex reprezentat si trimite la un tap care iese din mare numit de aceea si tapul-de-apa. Capricornii sunt organizati, eficienti si punctuali in tot ceea ce fac. Ei pot face sa se intample chiar si imposibilul si au si suficienta rabdare pentru aceasta.

Varsatorul – reprezentat grafic ca o persoana care toarna apa dintr-un recipient, Varsatorul trebuie vazut ca arhetip al inspiratiei sau ca o sursa a ideilor, inovatiei si conceptelor, de aici si legatura cu apa care curge. Progresul si civilizatia sunt ceea ce motiveaza acest semn astral, iar sentimentul de eliberare ii va acompania intotdeauna pe nativii sai.

Pestii – doi pesti, aflati spate in spate si inotand in directii opuse, aceasta este simbolul zodiei Pestilor, fiinte cu emotii intense si supuse dualismului la nivel spiritual. Pestii isi doresc mult sa acceada in sferele inalte ale spiritului si de aceea se vor stradui mereu sa extraga din zona subconstientului energii puternice pe care sa le transmita mai departe. Compasiunea si atractia necunoscutului sunt trasaturi dominante ale acestei zodii.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu