Astro Citeste viitorul

Astrologi celebri – Galileo Galilei

Astrologi celebri - Galileo GalileiPasionat din tinerete de astronomie si fizica, Galileo Galilei s-a dovedit a fi si un inventator de exceptie, el transformand unele descoperiri ale timpului sau in aplicatii de succes, cele mai cunoscute fiind parintele ceasului cu pendula si telescopul astronomic.

Pentru acest mare savant, astrologia nu a fost nicidecum o pasiune ci mai degraba o profesiune, el fiind numit in functia de sfatuitor al curtii lui Cosimo II de Medici, Mare Duce al Toscaniei in semn de recunoastere a meritelor sale stiintifice.

Ca astrolog, Galileo Galilei nu a gasit insa aceleasi satisfactii profesionale asa cum avea sa cunoasca in plan stiintific, el fiind unul dintre primii fizicieni si astronomi care sa studieze cu atentie cerul, propunand apoi niste teorii foarte avansate pentru timpul sau.

Cartile publicate de dansul i-au adus numai necazuri, Biserica romano-catolica facandu-i in mod repetat sicane si ajungand chiar sa il puna fata in fata cu arderea pe rug. Relatiile sale la varful Bisericii precum si compromisurile repetate facute cu sine insusi i-au permis totusi sa evite pedeapsa capitala, fiind insa fortat sa traiasca in arest la domiciliu pana la sfarsitul vietii sale.

Descoperirile sale revolutionare, confirmate de stiinta peste ani de zile au determinat intr-un final pe Papa Ioan Paul II sa ceara o rejudecare a proceselor lui Galileo Galilei, acesta fiind intr-un tarziu absolvit de acuzatia de erezie si repus in toate drepturile sale crestinesti.

Nascut in 1564, in Pisa, Italia, marele astronom care a sustinut cu tarie teoria heliocentrismului, a descoperit muntii de pe Luna si lunile lui Jupiter si a afirmat pentru prima oara in istorie ca asa-numita Cale Lactee este formata de fapt din miliarde de stele nu a calatorit totusi foarte mult pe parcursul vietii sale, el desfasurandu-si activitatea de astrolog si savant intr-un spatiu ridicol de restrans comparat cu viziunea sa vasta, care i-a permis sa emita niste teorii corecte bazate exclusiv pe observatiile facute de dansul cu ajutorul celebrului sau telescop.

Dupa moartea sa, cineva a gasit de cuviinta sa ii taie cateva parti ale corpului pentru a le pastra pentru posteritate, iar in prezent aceste ramasite poate fi vazute in Florenta, unde sunt expuse la Muzeul Galileo dupa ce au fost date disparute ani de-a randul in trecut.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu