Astro Citeste viitorul

Asteroizii si predictiile astrale

Asteroizii si predictiile astralePe langa deja traditionalele planete inscrise de multa vreme in memoria pasionatilor de astrologie, prezicerile astrale pot include intre calculele lor si influentele generate de o serie de asteroizi prezenti in sistemul nostru solar, dintre acestia cei mai importanti fiind considerati Chiron, Ceres, Pallas Athena, Juno si Vesta.

Nu la fel de puternici ca si planetele din astrologie, asteroizii au totusi un rol bine definit in clarificarea si intarirea unor puncte subtile ale hartii astrologice, fiind crezut de catre unii astrologi ca analiza acestor asteroizi poate oferi deseori o perspectiva surprinzator de exacta asupra destinului unei persoane, la fel cum intuitia ne ajuta de multe ori in viata reala sa descifram mistere foarte greu de rezolvat pe cale rationala.

In astrologie, asteroizii sunt considerati ca niste elemente dominate de spiritul feminin si de aici si denumirile lor care toate, mai putin Chiron, trimit la zeite ale panteonului greco-roman sau la alte figuri mitologice feminine. Ceres, de exemplu, a fost intotdeauna celebrata ca o mama a zeilor, Pallas Athena era considerata zeita intelepciunii, iar Juno/Iunona a fost sora si sotia nimanui altcuiva decat a marelui zeu Jupiter.

Chiron este singurul asteroid numit dupa o figura mitologica masculina, respectiv centaurul cu acelasi nume care a educat deopotriva fii de zei si mari eroi ai antichitatii. In astrologie, Chiron are o pozitie speciala, avand atat atributele unei planete pitice cat si pe cele ale unei comete si de aici caracterul sau imprevizibil, dar si datator de speranta si intelepciune.

Din punct de vedere astrologic, prezenta lui Chiron pe harta astrala semnifica fie vindecarea, fie nevoia de vindecare a unor afectiuni de natura fizica sau sufleteasca. Alternativ, Chiron mai poate deschide si drumul catre o ascensiune spirituala si sociala de exceptie, fiind de bun augur sa il descoperim in harta noastra, dar precautia si rabdarea fiind puternic recomandate atunci cand acest lucru se si intampla.

Ceres, spre deosebire de Chiron, are o orbita mult mai stabila, fiind si unul dintre cei mai batrani asterozi ai sistemului nostru solar, care nu a reusit sa se transforme intr-o adevarata planeta din cauza gravitatiei uriase exercitata de Jupiter. Este cel mai mare asteroid din sistemul nostru si astrologii il asociaza de multe ori cu Fecioara, toate atributele regasite aici fiind de transferat si catre Ceres.

Pallas este al doilea asteroid ca marime din sistemul nostru solar, iar din punct de vedere mitologic discutam aici despre fiica lui Jupiter si a Iunonei, o zeita razboinica, inzestrata cu foarte multa intelepciune. In astrologie, prezenta acestui asteorid intr-o conjunctura astrala oarecare va aduce mai multe claritate asupra obiectivelor de urmat pe viitor, oferindu-ne sansa de a intelege pe deplin care ne sunt scopurile in viata si pentru ce merita cu adevarat sa luptam de-a lungul intregii noastre existente.

Juno, asteroid de dimensiuni medii, dar si zeita majora a romanilor este un corp ceresc care ne trimite la familie si la valorile sale, Juno sau Hera fiind patroana casniciei la vechii greco-romani. Relatiile cu final fericit, seriozitatea si onestitatea in casnicie, stabilitatea familiala si alte aspecte care privesc planul vietii personale vor fi evidentiate mai bine prin analiza acestui astru intr-o conjunctura astrologica data.

In sfarsit, ultimul asteroid de prima importanta pentru interpretarile astrologice este Vesta, un corp ceresc stralucitor, de multe ori vizibil si cu ochiul liber, spre deosebire de ceilalti asteroizi care nici unul nu va putea fi observat decat prin apelul la instrumentele astronomice. In astrologie, Vesta este creditata cu devotamentul specific Fecioarei, dar si cu pasiunea regasita la Scorpioni, prezenta acestui asteroid in harta noastra astrologica putand de aceea sa ne trimita la trezirea si intretinerea fortelor vitale pentru o perioada foarte lunga de vreme.

Alti asteroizi de asemenea sunt importanti pentru clarificarea unor puncte critice ale unei harti astrologice, iar studierea influentelor acestor asteroizi asupra destinului nostru ne va aduce un plus de cunoastere, relatia lor cu celelalte planete fiind deosebit de revelatoare pentru partea ascunsa, intuitiva a personalitatii noastre. Adesea ignorati de catre astrologii amatori, acesti asteroizi merita mult mai multa atentie din partea noastra, ei putand intotdeauna sa ne ofere informatii de valoare acolo unde acestea par la o prima vedere sa fie incomplete sau chiar sa lipseasca cu desavarsire.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu