Astro Astrologia zodiilor

2012 ai alinierea planetara


Astrologie - 2012 si alinierea planetelor

Se vorbeste mult despre un posibil dezastru de proportii pe care l-ar putea provoca fenomenul cunoscut sub denumirea de "aliniere planetara", prevazut sa se intample in decembrie 2012, iar unele voci chiar spun ca la acea data va avea loc nici mai mult nici mai putin decat Sfarsitul lumii, asa cum a fost acesta anuntat in textul biblic.

Aceste preziceri alarmante se bazeaza in primul rand pe studiul calendarului maya, unde 21 decembrie 2012 este privita ca o data astrala cu semnificatii speciale. Insa accentul in calendarul maya nu este pus atat de mult pe prezicerea sfarsitului de lume cat mai degraba pe inceputul unei noi ere a umanitatii, marcata din punct de vedere astronomic de aceasta asa-numita aliniere planetara.

Raritatea fenomenului astronomic care va avea loc in 2012 este cauza principala care a si atras vanatorii de senzational din lumea astrologiei, multi dintre acestia grabindu-se sa prezica Apocalipsa, fara a sta prea mult pe ganduri. Un asemenea eveniment se intampla o data la
25.800 de ani, iar astrologia ne-a invatat de multa vreme ca suntem influentati cu totii de pozitionarea si miscarea astrelor deci este de inteles si faptul ca vom asista la anumite evenimente majore insa nu neaparat la unele apocaliptice.

Alinierea planetelor din 2012 este atat de importanta si din punct de vedere astronomic si astrologic intrucat se asteapta ca insusi Soarele sa se alinieze cu centrul Caii Lactee, galaxia din care facem noi parte, si aceasta in chiar plin solstitiu de iarna. Totusi pana acum Soarele a traversat aceasta distanta, planul Caii Lactee, dar fara aliniere, de doua ori in fiecare an, iar efectele trecerii sale nu sunt nici pe departe negative pentru noi.

Cutremurator pentru unii astrologi este faptul ca acest calendar al populatiei maya se incheie exact la aceasta data, 21 decembrie 2012, ceea ce i-a facut pe unii dintre ei sa ajunga la concluzia ca atunci se va petrece si sfarsitul lumii. Astronomii moderni au raspuns insa cu argumente stiintifice, aratand faptul ca "alinierea planetelor", desi rara, nu are nici o semnificatie din punct de vedere al echilibrului lucrurilor pe Pamant, efectele sale asupra rotatiei sau inclinatiei axei fiind nesemnificative.

Pentru cei care ne ameninta cu un sfarsit apropiat al lumii, care nu s-a intamplat nici in anul 2000, asa cum se astepta, si probabil nu se va intampla nici in 2012, se recomanda deci mai multa prudenta in afirmatiile facute cu privire la acest fenomen astronomic deoarece multe persoane, usor de influentat sau de-a dreptul credule, ar putea sa ia si de bune aceste afirmatii si sa actioneze necugetat la apropierea datei de 21 decembrie 2012, provocandu-si rau nu doar dansilor, dar si familiei sau prietenilor.

Decembrie 2012 ar putea insemna si o data care sa marcheze o catastrofa de dimensiuni planetare insa nu astrele vor avea ceva de spus din acest punct de vedere ci tot oamenii ar putea provoca acest lucru, adica aceiasi oameni care au lansat bombe nucleare, care au poluat marile si oceanele lumii sau care au reusit practic sa elimine specii intregi de animale de pe fata Pamantului. Acestia si nu altii vor putea aduce mai aproape pentru noi toti Apocalipsa, dar daca zeii vor ingadui sau nu acest lucru ramane de vazut.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu