Un CV pentru ocuparea unei pozitii manageriale nu va fi niciodata redactat dupa regulile clasice ale CV-ului profesional, aici impunandu-se alte norme si fiind nevoie si de spatiu suplimentar pentru a fi bine incadrate toate calificarile necesare unei astfel de pozitii de inalta raspundere in cadrul unei companii.
CV-ul pentru ocuparea unei pozitii manageriale va trebui sa includa obligatoriu, pe langa datele privitoare la experienta profesionala, si o prezentare in detaliu a tuturor informatiilor referitoare la nivelul de educatie atins pana la momentul prezent, aici fiind amintite si cursurile, publicatiile si orice alta informatie relevanta pentru profilul profesional al aplicantului.
Pentru operativitate si pentru a nu se pierde din claritatea necesara redactarii oricarui CV profesional este recomandat ca un CV pentru ocuparea unei pozitii manageriale sa respecte si urmatoarele reguli de redactare:
1. Foarte importante de amintit si de subliniat sunt obiectivele profesionale si/sau cele personale ale aplicantului, in acest mod aratandu-se deschis si limpede ce se ofera si ce se asteapta de la pozitia care urmeaza sa fie ocupata.
2. Experienta profesionala nu trebuie listata integral mai ales daca este foarte bogata. Este insa obligatoriu de amintit tot ceea ce poate fi de interes pentru pozitia solicitata, inclusiv modul in care s-a achitat profesionistul de sarcinile sale din trecut.
3. Solicitantii cu multa experienta nu ar trebui sa treaca sub tacere succesele lor profesionale mai vechi, chiar si acestea putand avea un cuvant greu de spus atunci cand concurenta este acerba.
4. Desi unele voci afirma faptul ca inclusiv un CV pentru ocuparea unei pozitii manageriale nu ar trebui sa se intinda pe mai mult de 2 pagini, este totusi indicat sa fie amintite in partea a doua a CV-ului cele mai importante realizari, aptitudini, educatia sau activitatea publicistica a aplicantului chiar si daca aceste detalii se vor intinde pe mai mult de 2 pagini.
5. CV-ul pentru ocuparea unei pozitii manageriale nu poate fi redactat in mod cronologic, deoarece astfel se pot pierde puncte importante la selectia pentru interviu, cel mai bun model de CV pentru pozitiile manageriale ramanand CV-ul functional, unde se listeaza mai intai datele de maxim interes pentru angajator si abia apoi cele de tip secundar.
6. Intrucat majoritatea CV-urilor profesionale de acest tip sunt destul de stufoase, este de asemenea recomandat ca CV-ul sa fie corectat si verificat cu cea mare atentie cu mult inainte de a fi trimis in mod oficial catre destinatar.
In Romania, inca nu a fost promovat pe scara larga un model standard de CV pentru ocuparea unei pozitii manageriale, in multe locuri folosindu-se inca modele clasice de CV-uri profesionale, pierzandu-se astfel profesionisti de valoare doar pentru ca acestia nu au reusit sa isi intocmeasca la superlativ documentul lor oficial.
Pe viitor insa se asteapta si rezolvarea acestei probleme, astfel venindu-se in intampinarea celor care au nevoie si de un asemenea document util, nu toata lumea fiind probabil experta in CV-uri, dar destul de multi profesionisti fiind capabili si in tara noastra sa se achite cu brio de sarcinile lor de serviciu, chiar si atunci cand responsabilitatile lor vor fi ceva mai mari decat inainte.
Adauga comentariu