Un document cu multa putere de convingere, CV-ul poate fi oricum numai plictisitor nu, foarte multi aplicanti pierzand sanse bune la angajare din acest motiv, ei nereusind adica sa fie convocati la un interviu deoarece si-au redactat CV-ul fara de perspectiva, oferind date cronologice, dar uitand sa accentueze calitatile lor profesionale care sa ii faca demni de tot interesul pentru angajatori.
Un CV plictisitor este asemenea unei fiinte lipsita de orice urma de personalitate, iar cei care fac selectia pentru interviu adesea identifica CV-ul cu imaginea profesionala al celui care l-a trimis, lucru nu prea corect, dar prezent totusi ca modalitate rapida de filtrare a documentelor in absenta altor date care sa certifice buna pregatire profesionala a unui aplicant pentru jobul scos la concurs.
Orice CV profesional are nevoie de o asa-zisa latura "tare" a sa, unde candidatul sa accentueze prin cuvinte "puternice" abilitatile si experienta sa relevanta, aceasta parte a CV-ului trebuind sa cada de la bun inceput sub privirea persoanei care va organiza interviul profesional. Listate imediat dupa obiective, vor trebui deci sa se remarce din start acele trasaturi profesionale care se stie clar va vor starni interesul, astfel facandu-se practic o invitatie subtila pentru lectura mai atenta a intregului document.
Timpul acordat de catre multi dintre cei care fac selectia documentelor pentru lectura unui CV este de aproximativ 15-20 de secunde, acum putandu-se obtine sau nu puncte importante si tot acum fiind eliminate fara nici o mila acele CV-uri care nu se inscriu dupa aceasta lectura de suprafata la pretentiile angajatorului.
Mai ales aplicantii care s-au decis pentru reorientarea profesionala vor trebui sa depuna eforturi suplimentare la redactarea CV-ului dansilor, ei avand nevoie de un plus de competente care sa ii ajute sa ramana competitivi in vederea prezentarii la interviul profesional. Companiile de interes unde s-a activat in trecut si sarcinile specifice indeplinite acolo pot fi evidentiate prin ingrosarea numelui companiei si a pozitiei ocupate, urmand ca cel care citeste CV-ul sa ofere mai multa atentie si restului informatiilor listate la acelasi paragraf.
A te prezenta in scurtul tau document ca un adevarat profesionist, fara falsa modestie si cu un accent special pe competentele tale reale este de maxima importanta pentru selectarea la interviu, doar cei care intr-adevar nu au cu ce se lauda la acest capitol trebuind sa recurga la flori de stil si alte modalitati piezise de a atrage cumva atentia angajatorului asupra dansilor.
Stilul tehnic de redactare a CV-ului vine ca importanta imediat dupa prezentarea de continut, acum putandu-se muta atentia si la fonturile folosite, la tipul de CV preferat de compania tinta si la asezarea optima in pagina a informatiei. Apelul la specialistii in redactarea de CV-uri profesionale este o optiune inspirata acum, mai ales ca multe agentii ofera astfel de servicii gratuit pe piata locurilor de munca, ei fiind interesati in mod direct sa isi completeze portofoliul cu cat mai multi aplicanti care au folosit cu succes informatiile si resursele oferite de dansii.
Nu este deci nevoie nici macar sa detii un calculator sau sa ai cunostinte de informatica pentru a avea acces la redactarea profesionala a CV-ului tau, de multe ori calificarile unui aplicant necerand in mod expres cunostinte de lucru cu calculatorul. Se poate de aceea apela cu incredere si la specialistii de pe piata locurilor de munca, ei putand oferi sfaturi competente pentru redactarea corecta a documentelor si avand modele de CV-uri functionale bine puse la punct mai ales din punct de vedere al tehnoredactarii lor.
Alaturi de competentele profesionale, si abilitatile de organizator sau orice trimitere la bunele aptitudini pentru relatiile publice vor fi un alt criteriu bun de departajare pentru interviul profesional, aici cunoasterea la nivel mediu a una sau doua limbi straine ori abilitatea dovedita cu exemple concrete de a vinde la superlativ imaginea unei companii fiind de asemenea de maxim interes pentru orice angajator.
Aplicantii care evidentiaza in CV-ul lor atat prin obiectivele profesionale cat si prin listarea de abilitati speciale faptul ca urmaresc si promovarea la noua companie unde solicita un loc de munca vor fi de asemenea departajati de restul aplicantilor deoarece toate companiile sunt interesate de profesionistii ambitiosi care au de gand sa se alature lor pentru ani buni de zile si care nu se afla doar in trecere, in cautarea locului de munca perfect.
Toate aceste puncte de prim interes precum si selectarea atenta a cuvintelor cheie ale CV-ului vor transforma mult in bine intregul document, in acest mod crescand simtitor sansele de prezentare la interviu. Eforturile depuse pentru redactarea CV-ului precum si evidentierea clara a competentelor pot fi "citite" imediat de catre un angajator cu experienta, cele 15-20 de secunde acordate lecturii de suprafata aratandu-se astfel a fi chiar suficiente pentru o filtrare totusi avizata a unor documente de acest tip.
Chiar si atunci cand intruirea ulterioara la locul de munca va fi necesara sau atunci cand lipsesc poate unele abilitati cerute de specificul jobului scos la concurs, sansele de succes raman inca mari gratie redactarii atente si competente a unui CV interesant si revelator din punctul angajatorului de vedere, iar cei care au inteles acest lucru au si reusit sa obtina locul de munca dorit, poate nu de la bun inceput, dar oricum reusind sa fie macar bagati in seama pe unde si-au facut prezenta si nu eliminati din start doar pentru ca nu au acordat o mai mare atentie modului in care si-au conceput documentul lor de angajare.
foto Northfoto
Adauga comentariu