Cariera

Alphabet Inc. anunta lansarea unui sistem de operare hibrid bazat pe Chrome si Android

Anuntat pentru o lansare oficiala in 2017, un nou sistem de operare care va combina doua alte sisteme de operare promovate de compania Google, respectiv Chrome OS si Google Android, se crede deja a fi un nou succes de piata, Alphabet Inc., compania-mama a Google, estimand o crestere semnificativa a utilizatorilor produselor sale odata cu lansarea acestui sistem de operare inedit.
 
Noul sistem de operare promovat de Google si patronat de Alphabet Inc. nu doar ca va creste numarul utilizatorilor de dispozitive mobile care folosesc sistemul de operare Android de la Google, dar va fi capabil sa ofere si o platforma de operare pentru dispozitivele mobile mai performanta si mult mai ofertanta in ce priveste aplicatiile de software disponibile decat sistemele Android si Chrome OS privite separat.
 
Pentru moment, sistemul de operare Chrome este folosit prioritar pe dispozitive mobile tip Chromebooks si nu a reusit sa ocupe un segment de piata important, aflandu-se in urma sistemelor de operare promovate de Microsoft si compania Apple. Sistemul de operare Android sta mult mai bine, fiind lider la ora actuala pe piata, iar cei de la Google stiu ca prin combinarea acestui sistem de operare cu Chrome OS vor creste automat si numarul utilizatorilor de dispozitive mobile care sa foloseasca frecvent si aplicatiile specifice pentru sistemul de operare Chrome.
 
Prin lansarea noului lor sistem de operare, Alphabet Inc. spera sa preia astfel un segment inca si mai mare de piata pentru platformele mobile, utilizatorii noului lor sistem de operare Android (cu acces la Google Play app store) beneficiind de un sistem Android mai bine pus la punct si de asemenea de mai multe aplicatii software foarte cautate in prezent de toti cei care folosesc sistemul de operare Android, dar care nu au acces si la aplicatiile care insotesc Chrome OS.
 
Conform surselor neoficiale, noul sistem de operare Android de la Google ar putea fi propus publicului chiar de anul viitor, intr-o versiune beta, menita sa testeze piata si, desigur, sa ajute la rectificarea unor minusuri si posibile erori in functionarea sa. Insa, chiar si dupa lansarea oficiala din 2017, Alphabet Inc. nu intentioneaza sa elimine mai vechile sale produse, Android si Chrome OS, acestea ramanand si pe viitor disponibile catre toti utilizatorii care vor considera ca nu doresc sa faca upgrade la noua versiune a sistemului de operare Android-Chrome de la Google.
 
Nici compania Microsoft nu sta cu bratele incrucisate, existand si acolo proiecte mai noi pentru adaptarea sistemului de operare Windows 10 la o gama foarte variata de dispozitive mobile, asa sperandu-se sa fie preluat un segment major de piata de la Google odata ce se va pune la punct un sistem de operare mobil mai ofertant pentru utilizatorul obisnuit decat sistemul de operare Android.
 
Se anunta deci o competitie acerba pentru acapararea segmentului de piata destinat platformelor mobile, iar castigatorii vor fi desemnati de catre marele public nu mai devreme de 2017 cand atat Microsoft cat si Alphabet Inc. planuiesc sa iasa pe piata cu noile lor sisteme de operare special destinate dispozitivelor mobile.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu