E-reader sau cartea clasică?
Când vine vorba de citit primul lucru care îmi vine în minte este mirosul specific cărţilor, sunetul paginilor răsfoite, lumea în care te cufunzi filă cu filă. Se spune că o casă fără bibliotecă-i o casă goală.
În Era tehnologiei, banalele cărţi încep să fie înlocuite cu mai noile E-reader. Acestea reprezintă un gadget destul de interesant care oferă cititorului posibilităţi mai numeroase decât ar putea oferi o carte obişnuită. Un tip de e-book este cel conceput şi lansat de Amazon.com în 2007, Kindle. Acesta oferă utilizatorului o serie de avantaje precum existenţa în permanenţă a unui dicţionar care facilitează înţelegerea textului. Apariţia acestor gadget-uri se pare că a avut un impact destul de bun asupra populaţiei, astfel că timpul alocat cititului a crescut considerabil. Cea mai mare parte a utilizatorilor de e-reader este cuprinsă între 18-50 de ani informează sondajul efectuat de Pew Reasearch Center USA.
Principalul avantaj al fenomenului E-reading este că vă oferă posibilitatea de a avea o varietate de cărţi, dicţionare sau reviste într-un singur loc.
Un alt avantaj al acestui gadget e că îţi poţi achiziţiona cărţi din orice domeniu, oricând, la preţuri rezonabile. Economiseşti astfel banii pe care i-ai fi alocat cărţilor clasice. Totodată se reduce considerabil şi consumul de hârtie.
Principalul contraargument care vine să condamne fenomenul E-reading este faptul că cititul este în esenţă o pasiune, o experienţă ce nu poate fi înlocuită atât de uşor de un gadget indiferent de cât de tehnologizată ar ajunge societatea în care trăim. Cărţile sunt un material bun pentru a îi iniţia pe cei mici în arta cititului prin clasicele poveşti de noapte bună, pot fi date în dar, pot fi colecţionate, sunt păstrate ca amintiri şi sunt semnificative pentru orice iubitor de lectură.
Pasionaţii de citit le pot îmbina însă pe amândouă. Îşi pot achiziţiona un e-reader pe care să îl ia cu ei în călătorii fără să renunţe însă la experienţa oferită de o carte clasică.
Adauga comentariu