Cariera Lifestyle

Fii organizată! De ce să întocmeşti o listă

Fii organizată! De ce să întocmeşti o listăFacem liste pentru cele mai banale lucruri, lista de cumpărături, lista programului zilnic, lista cărţilor preferate şi câte altele. Deşi aparent o listă nu reprezintă ceva foarte important, aceasta ne pune ordine în gânduri şi ne ajută să asimilăm informaţiile pas cu pas decât să le luăm ca atare. Întocmirea unei liste nu necesită mult timp dar ne ajută să terminăm mai repede ceea ce ne propunem, deci să câştigăm timp liber.

Listele creează iluzia că avem totul sub control. Atunci când avem o anumită direcţie de urmat pas cu pas, lista este cea care ne poate facilita munca. Când punem totul pe o listă suntem capabili să facem în mintea noastră un plan de desfăşurare. Ştim astfel ce avem de făcut la pasul următor şi suntem capabili să nu pierdem din vedere anumite etape esenţiale.

Ne oferă satisfacţia îndeplinirii unui anume scop. Atunci când întocmim de exemplu o listă a tuturor sarcinilor ce trebuie îndeplinite într-o zi şi realizăm la sfârşitul acesteia că am îndeplinit tot ceea ce ne-am propus avem un sentiment de satisfacţie şi mulţumire.

Listele te ajută să nu renunţi. Dacă punem tot ceea ce avem de îndeplinit pe foaie este ca şi cum am face o promisiune că vom duce la bun sfârşit ceea ce avem de făcut. Astfel o listă este ca o promisiune pentru viitor.

Nu uiţi nici un amănunt. Clasificând informaţia pe categorii este o metodă bună de a ne-o aminti mai uşor şi de a o asimila. O listă ne poate reaminti un detaliu pe care tindem să nu-l luam în calcul pe moment dar de care avem cu adevărată nevoie.

 Dacă nu obişnuieşti să îţi faci liste, ar fi cazul să începi! Echilibrează-ţi stilul agitat de muncă! Si ce mod mai bun de a face asta decât printr-o listă? Încearcă să îşi întocmeşti lista activităţilor de mâine şi propune-ţi ca la sfârşitul zilei toate scopurile pe care ţi le setezi să ajungă la o finalitate. „Păstrează-ţi calmul şi fă o lista!”
 

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu