Cariera Consultanta

“Despre mine: femeie, am 20 si un pic de ani si foarte multe capricii”

Draga prietena,

Inainte sa devii o colega nesuferita la munca, din varii motive, si sa-ti dai ochii peste cap pentru a nu stiu cata oara ca “tie ti se cuvine”, aminteste-ti ca expresia cu “tu esti centrul universului” nu este valabila decat pentru tine insati si, eventual, pentru prietenul tau! Nimanui nu ii place sa imparta biroul cu o tipa mofturoasa care, dupa ce a stat
“Despre mine: femeie, am 20 si un pic de ani si foarte multe capricii”cu nasul in laptop toata ziua, trantind si bufnind, navalaste din birou de parca s-a sunat de pauza mare, atunci cand s-a terminat programul…

Si daca niciuna dintre reactiile nepotrivite de mai sus nu te pune pe ganduri, scoate din geanta oglinda de la pudra si priveste-te, capricioaso! Acum, zambeste!

Ce le face pe femei fericite?!

Pana si noi suntem impartite in mai multe categorii atunci cand vine vorba despre felul in care resimtim bucuria. Corect ar fi sa amintim atat despre persoanele pe care le bucura lucrurile simple, cat si despre cele foarte greu de multumit. In cazul celei de-a doua categorii, mesajele simpatice primite dimineata, florile trimise “anonim” la birou sau picnicurile organizate spontan nu reusesc sa “smulga” mai mult de un zambet. Cel mai adesea, aceste tipe “hard to get” sunt cele coborate parca de pe copertile revistelor de frumusete. De multe ori, avem tendinta sa le privim rautacios si sa le etichetam potrivit aparentelor, fara sa incercam sa le observam dincolo de ceea ce afiseaza. In plus, credem ca o fata aranjata este si fericita si chiar ajungem sa o invidiem pentru cat de bine ii merge! Ei bine, nu mereu! Culoarea parului, intensitatea bronzului, brand-urile hainelor, pana la urma sunt lucruri superficiale, care cel mult pot sa aduca o stare de bine si de siguranta de sine, insa nu sunt responsabile si pentru fericirea curata spre care toate “tanjim”.
Si nu sunt putine situatiile in care o tipa simpla, naturala din atat de multe puncte de vedere, este mai frumoasa decat una pusa la punct. Gresim convertind fericirea din lei in euro si invers. Implinirea ce ne este la-ndemana poate veni din lucruri banale, care costa infim sau chiar deloc. Iar asta nu necesita mai mult decat o minte agera, o privire de ansamblu asupra actualitatii, sau un click pe internet.
Cred ca nefericirea multor femei provine din faptul ca au asteptari prea mari de la cei din jur, inainte de a avea de la ele insele. Este vina cuiva ca suntem atat de mofturoase? Poate ca barbatii sunt cei care gresesc punandu-ne la dispozitie prea mult. Este un motiv suficient de bun a fi femeie ca sa fii alintata?! Putem sa exploatam intr-atat un dat natural asupra caruia nu avem niciun merit, pentru a ne implini material, si abia mai apoi, sufleteste? In plus, ce suntem dispuse sa oferim pentru a avea pretentii atunci cand alegem persoana de langa?!
Daca vreodata ti-ai ridicat si tu aceste cateva intrebari, mai gandeste-te odata inainte sa faci pe fetita cu…capricii si pe tipa “greu de multumit”, oriunde si in preajma oricui te-ai afla!
 
 
 
 

Ana-Maria Tuica

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu