Cariera Lifestyle

Traiectoria alegerilor corecte

Traiectoria alegerilor corecteSuntem parte a unei societăţi în care alegerile primează, tocmai de aceea, înainte de a-ţi desemna opţiunile, fie pe plan profesional, fie pe plan personal, trebuie să ai în vedere câteva aspecte pentru a nu se instala sentimente de regret şi alţi aliaţi ai acestuia care te-ar putea debusola sau deziluziona.

·  Ar trebui să ştii că „radiografia” ta este compusă din calităţi individuale care te diferenţiază de ceilalţi şi care te definesc ca fiinţă unică. Aşadar, întocmeşte o listă a propriilor calităţi.

· Alocă un timp abilităţilor, pasiunilor, preocupărilor cu care îţi consumi timpul şi dezvoltă-le sau fă demersuri pentru a-ţi pune în aplicare dorinţele. Pentru realizarea acestui obiectiv, ai nevoie de o doză de motivaţie, iar furnizorul acesteia este chiar interiorul tău.

· Elimină frazele negativiste de tipul: Dacă intervine ceva… , Dacă se întâmplă ceva… etc înainte de a derula acţiunea asupra căreia ai reflectat.  Focalizează-te pe ceea ce vrei să întreprinzi, abordând o notă pozitivă.

Dacă centrii sistemului tău cerebral au primit schiţa acestui demers pe care urmează să-l săvârşeşti, e momentul să acţionezi şi să alegi ceea ce e cel mai potrivit pentru tine, în funcţie de traiectoria pe care ai urmat-o mai sus. Astfel, poţi fi împăcat cu tine însuţi întrucât dacă te-ai centrat pe propria persoană, pe ceea ce îţi doreşti, poţi adăuga cărămizile necesare „construcţiei” tale personale!
 

Moise Maria Denisa

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu