Schimbarea locului de munca sau vechimea inregistrata la locul de munca vor ridica aproape intotdeauna problema negocierilor salariale, iar cei care isi dezvolta din timp strategii multumitoare de atac vor inregistra si un maximum de beneficii in asemenea momente prielnice cresterii bugetului de familie.
O prima regula in acest sens ne invata sa nu luam niciodata o decizie grabita ci sa ne oferim timp suficient pentru a cantari toate variantele posibile si apoi sa cerem un alt timp mai scurt de gandire de fiecare data cand ni se face o oferta de catre persoana cu care negociem o marire salariala sau alte beneficii.
In al doilea rand este de asemenea indicat din start sa ne reevaluam noi insine din punct de vedere profesional pentru a descoperi cam pe unde ne aflam in cadrul echipei de profesionisti a companiei unde activam si cam cat de importanta este prezenta noastra in cadrul companiei. In acest mod vom si putea sa discutam cu cartile pe fata o oferta reala si onesta la care sefii sa nu poata obiecta in absenta unor contrargumente solide.
Daca activam de mai multa vreme in cadrul aceleiasi companii atunci stim cu siguranta cam cu cat sunt platiti colegii nostri care lucreaza pe functii similare cu a noastra, dar in caz contrar este bine sa ne interesam de la inceput cam cat castiga ceilalti profesionisti cu responsabilitati apropiate de cele ale pozitiei pe care dorim sa o ocupam noi. Astfel nu vom estima gresit nici oferta facuta noua la interviul profesional.
Atunci cand simtim ca se incearca sa se profite de noi abuzandu-se de lipsa noastra de informatii cu privire la situatia financiara reala de la compania unde dorim sa ne angajam este bine sa cantarim foarte exact lucrurile si sa refuzam colaborarea cu o echipa manageriala unde anagajatii se pare ca sunt tratati in masa cu dispret si lipsa de respect fata de prestatia lor.
Persoanele cu care tratam negocierile salariale de regula nu se vor ascunde dupa deget atunci cand intr-adevar au nevoie de serviciile noastre si ne vor face o oferta corecta din punctul lor de vedere insa nu intotdeauna sunt prevazute in aceasta oferta si anumite aspecte care sa ne multumeasca pe deplin si de aceea este bine ca, dupa un ragaz de gandire, sa venim la randul nostru cu o contraoferta unde sa amintim si de decontarea transportului sau a benzinei, despre bonurile de masa sau orice beneficiu pe care compania il poate acorda, dar a fost trecut cu vederea in faza negocierilor salariale preliminarii.
A negocia salariul si alte beneficii nu este o situatie care sa apara foarte des in viata unui profesionist, dar se intampla totusi de suficiente ori incat sa invatam cu totii cum sa facem acest lucru ca la carte.
Din pacate nu toti angajatorii sunt direct interesati si de fericirea financiara a profesionistilor dansilor si uneori vor profita la sange de noi daca le dam apa la moara. De aceea este indicat sa nu ne grabim in astfel de momente si sa incercam sa obtinem un maximum de beneficii din aceasta negociere salariala periodica cu care ne intalnim doar de cateva ori in activitatea noastra profesionala.
Adauga comentariu