Cariera Consultanta

Educatie si formare profesionala pentru adulti

Educatie si formare profesionala pentru adultiCriza economica mondiala a afectat pe foarte multi dintre romani care in prezent se vad nevoiti fie sa munceasca pentru bani mai putini, fie sa se recalifice profesional in speranta ca vor avea mai mult noroc intr-o alta ramura economica decat cea unde au activat in trecut.

Daca in ce priveste cursurile de recalificare diverse situatia nu sta deloc rau pentru Romania, foarte putine sunt inca persoanele adulte care sa ia in considerare completarea studiilor lor liceale cu niste studii universitare de scurta sau lunga durata care sa le permita mai apoi sa aspire la pozitii profesionale la care altfel nici nu ar fi putut visa.

Studiile universitare in prezent nu necesita prezenta obligatorie la cursuri, existand si varianta optima a invatamantului la distanta care sa te ajute sa iti definitivezi educatia in campul tau de activitate sau intr-o alta arie de maxim interes pentru planurile tale de viitor.

Pentru a se face pasul in directia completarii studiilor sau chiar si in directia urmarii unor cursuri simple de calificare si recalificare profesionala este necesar pentru noi toti sa fim capabili sa intram din nou in pielea elevului studios si sa ne reimprospatam bagajul de cunostinte teoretice de care vom avea nevoie pentru a ne desavarsi educatia noastra profesionala.

Pentru aceasta, pregatirea in particular sau reluarea unor bune obiceiuri de studiu individual sunt esentiale mai ales atunci cand tu insuti nu iti acorzi multe sanse de succes la momentul primei autoevaluari. Este destul de dificil sa se faca acesti primi pasi, nivelul emotional al nostru fiind in asemenea situatii la fel de prezent ca si cel intelectual, dar se poate si va merita tot efortul daca suntem suficient de bine motivati in sensul dobandirii unor cunostinte care sa ne permita accederea catre un loc de munca mai bine platit si mai aducator de satisfactii in plan profesional.

In special cursurile universitare sau post-universitare care au rolul de a specializa un adult intr-un domeniu economic mai prezent si pe piata fortei de munca sunt mai simplu de urmat deoarece aici va interveni si o motivatie foarte solida, respectiv cea financiara care in prezent le depaseste cam pe toate celelalte.

Alegerea cursurilor de urmat nu se va face deci la intamplare sau la inspiratie ci este de asteptat de la un adult care doreste sa isi definitiveze studiile sa stie foarte exact ce doreste si de ce doreste acest lucru. Institutii de invatamant acreditate, de stat sau particulare, exista cu duiumul, de asemenea mai nou exista si posibilitatea invatamantului de zi sau la distanta si in strainatate deci nu mai ramane decat sa te decizi in cunostinta de cauza asupra institutiei cele mai potrivite pentru planurile tale de viitor.

Invatamantul la distanta este una dintre cele mai potrivite forme de studiu pentru adulti atat pentru ca permite desfasurarea unei activitati profesionale in bune conditii, dar si pentru faptul ca cele mai multe dintre specializarile dorite nu vor fi usor de gasit in aria imediata a doritorilor.

Masteratul pentru administrarea afacerilor, o specializare in constructii, cursurile de pedagogie care sa iti permita sa capeti un post de profesor calificat si multe alte specializari sunt posibil de urmat si prin invatamantul la distanta, oferind astfel o buna relansare profesionala pentru toti cei interesati de acest lucru. De aceea nu ezitati nici voi sa va reganditi obiectivele profesionale luand in considerare si o continuare fericita a studiilor pentru ca sanse bune exista in acest sens si pentru ca odata cu trecerea vremii va va fi tot mai greu sa va reintoarceti pe bancile scolii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu