Cariera Consultanta

Cu ce tip de font vom putea redacta CV-ul nostru profesional?

Cu ce tip de font vom putea redacta CV-ul nostru profesional?Adesea lasate la voia intamplarii, fonturile utilizate pentru redactarea CV-ului profesional pot crea persoanei care va organiza interviul o impresie la fel de durabila ca si modul in care alegem sa ne facem prezentarea noastra generala si nu putem ignora nici acest aspect asa cum nu dorim sa ignoram nici alte detalii aparent minore cerute insa obligatoriu intr-o situatie profesionala.

Foarte putine persoane fac apel la fonturi diferite pentru redactarea CV-ului profesional, optand uneori pentru dimensiuni mai mici sau mai mari ale aceluiasi font, dar destul de rar si pentru un font diferit care sa sublinieze mai bine anumite puncte din CV-ul lor. Acest lucru este in general unul pozitiv, fiind recomandat ca CV-ul sa fie scris cu unul, maximum doua tipuri de fonturi, dar niciodata mai multe.

Exista fonturi foarte usor de citit inclusiv dupa ce sunt listate pe hartie si exista, din pacate, si fonturi care cer un plus de concentrare din partea celui care va citi CV-ul nostru, de preferat fiind intotdeauna fonturile lizibile si nu cele greu de citit. Printre aceste fonturi recomandate pentru redactarea unui CV va amintim Times New Roman, Arial, Verdana sau Georgia, aceste fonturi putand sa apara totusi in CV alternativ, o data pentru titlu, nume si capetele de paragraf si apoi pentru redactarea corpului CV-ului nostru.

Pentru titluri si alte capete de paragraf este recomandat cateodata sa se utilizeze si un font diferit, care sa separe sau sa atraga atentia cititorului asupra paragrafului respectiv, iar aici se vor impune fonturile din grupa "serif" pentru aceste titluri si utilizarea unor fonturi "sans serif" pentru restul CV-ului. In acest fel, CV-ul va arata prezentabil, fara a se folosi mai mult de 2 fonturi si fara a se "cosmetiza" inutil corpul sau, dandu-se doar putina forma prin folosirea unui font serif la capetele de paragraf si la titlu.

In ce priveste dimensiunea fonturilor, bineinteles ca nu vom putea folosi fonturi prea mari deoarece astfel CV-ul nostru se va intinde pe pagini intregi, dar nici nu vom putea apela la fonturi mai mici de 10 deoarece asa CV-ul va deveni de-a dreptul ilizibil. Ca regula generala, fontul pentru corpul unui CV ar trebui sa se situeze intre valorile 10-12, iar titlurile si capetele de paragraf vor putea fi trecute alternativ cu 16 sau maximum 22 de puncte, cea mai mare dimensiune a fonturilor trebuind sa fie intotdeauna acordata numelui nostru trecut pe CV si nu titlului sau altor linii din CV.

Culoarea aleasa pentru fonturile unui CV nu poate fi alta decat negru, iar apelul la comenzile "Bold" si "Italic" trebuie facut cu strictete si doar acolo unde este absolut necesar pentru a se puncta abilitatile profesionale speciale, de exemplu, sau pentru a se prezenta alte aspecte de interes pentru angajator. Daca insa listam des CV-ul pe hartie, caracterele ingrosate si cele italice ar trebui scoase complet din CV deoarece mai mult vor ingreuna decat vor ajuta la o atenta lectura a documentului nostru profesional.

In rest, regulile de redactare ale CV-ului raman aceleasi pe care le cunoastem cu totii, odata alese niste fonturi standard si o dimensiune optima pentru aceste fonturi lucrurile trebuind sa decurga mult mai usor, iar impresia generala transmisa oricui citeste CV-ul nostru foarte buna. Nu uitati deci sa acordati atentie si fonturilor alese pentru redactarea CV-ului vostru profesional, noi dorindu-va mult succes la toate interviurile pe care urmeaza sa le mai sustineti pe viitor!

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu