Cariera Lifestyle

Strategii de succes pentru cariera femeii moderne

Strategii de succes pentru cariera femeii moderneFata de anii trecuti, cand situatia deja se prezenta mai bine, in prezent procentul femeilor angajate in mediul economic competitiv din tara inregistreaza o mai mare crestere, multe profesioniste reusind chiar sa se lanseze cu succes si in afaceri pe cont propriu si inregistrand succese mici si sigure in tot acest timp.

Mai sunt desigur prezente si unele mici discriminari la locul de munca, se mai da dovada si de lipsa de corectitudine, iar in anumite locuri femeile sunt net dezavantajate fata de barbati, dar aceste aspecte negative se vor perpetua la nesfarsit daca si femeile la randul lor nu vor lua masuri utile, complacandu-se mai degraba intr-o stare de lucruri anormala.

Una dintre primele astfel de masuri in plan profesional pe care merita sa o iei ca femeie este si completarea educatiei si a calificarilor profesionale atat de avansat pe cat este posibil in acest mod asigurandu-te ca nu vei avea mult de pierdut chiar si intr-un mediu de lucru nefavorabil femeilor.

Deoarece statisticile arata ca femeile sunt ceva mai capabile decat barbatii in stabilirea si urmarea cu strictete a unor obiective profesionale clare, este util ca tot mai multe femei sa isi identifice aceste obiective si sa nu se abata de la atingerea lor in ciuda tuturor obstacolelor pe care le vor avea de depasit.

In plan profesional, mai bine privite si cu acces mai larg catre promovare sunt femeile cu certe abilitati de comunicare si relationare cu clientii lor si cu ceilalti colegi, iar aici nu putine sunt profesionistele care vor trebui sa puna un accent mai mare si pe dezvoltarea acestor abilitati speciale, care sa le propulseze in pozitii mult mai bune si recompensate pe masura.

Odata obtinut un loc de munca laolalta cu ceva respect profesional nu este deloc momentul sa te culci pe propriii lauri ci mai potrivit este sa bati fierul cat e cald si sa iti replanifici cariera profesionala plecand de la norocul subit care a dat peste tine.

Dorinta de a avea un copil poate sa interfereze la un moment dat cu cariera ta profesionala, iar acest lucru trebuie prevazut in planul tau de atac, dar de asemenea poti prevedea si investirea de timp si eforturi suplimentare in plan profesional pentru a iti atinge mai usor obiectivele tale. Indiferent de situatie, nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii.

O cariera profesionala solida nu este usor de cladit in absenta unei retele profesionale mai largi, iar mentorii sunt si acestia de identificat cu timpul pentru rezultate maxime. Femeile se inteleg foarte bine intre ele la locul de munca, iar daca vei avea nevoie atat de recomandarile cat si de sfatul unui profesionist mai vechi cu siguranta acesta nu poate fi chiar atat de greu de gasit.

Nu in ultimul rand, increderea in propriile forte precum si abilitatea de a-ti promova de una singura imaginea profesionala fac dintr-o profesionista de nivel mediu una de top, multa lume reactionand foarte pozitiv atunci cand se afla in prezenta unei persoane capabila sa aiba initiativa, cu idei si forte mereu proaspete.

Femeile cu fler in afaceri, cele nascute pentru a conduce sau profesionistele cu o bogata experienta de munca nu sunt nici atat de rare, dar nici nu abunda in mediul economic din Romania. Pentru multe dintre companiile de succes din tara, a investi in asemenea femei este o necesitate din multe puncte de vedere, iar femeile care stiu sa profite si de aceasta oportunitate vor avea pe viitor doar de castigat.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu