Cariera Consultanta

Ce sectoare economice se estimeaza ca vor creste in 2012?

Ce sectoare economice se estimeaza ca vor creste in 2012?Daca vreti un loc de munca bine platit la anul, atunci nu uitati sa va reorientati profesional catre unul dintre sectoarele economice de varf din 2012, respectiv catre sanatate, tehnologie sau finante. Toate aceste domenii cauta cu disperare personal calificat, pozitiile profesionale oferite fiind foarte bine diversificate, iar beneficiile pe masura muncii prestate.

Avantul economic din ultimele decenii a adus in prim-plan joburi care altadata pareau de domeniul fantasticului, in 2012 exact aceste categorii profesionale fiind foarte cautate deoarece este singura cale prin care o companie ambitioasa poate sa ramana competitiva in zilele noastre, cand inovatia si munca de cercetare merg mana in mana pentru a cuceri macar un mic segment din piata economica.

In sanatate, incepand cu infirmierele si asistentele bine calificate si incheind cu medicii chirurgi, peste tot in lume este o mare cerere de personal, cei care isi stapanesc meseria putand astfel sa aleaga o slujba mai bine platita, intr-o locatie preferata, iar incepatorii avand sansa de a face practica in cadrul unor institutii foarte bine cotate profesional si dotate cu aparatura de varf.

In domeniul tehnologiei, joburile din industria IT, cele din industria telecomunicatiilor sau din cercetare se inmultesc de la an la an, multe companii mari avand nevoie de specialisti noi care sa acopere sarcini uriase de lucru pe care si le propun managerii acestor companii pentru a reusi sa ramana competitivi. Asemenea specialisti au nevoie de o formare profesionala foarte temeinica, dar si de studiu continuu la locul de munca, meseriile ocupate de dansii fiind si solicitante, dar si de maxima uzura psihica si fizica.

In ciuda crizelor economice, repetate, industria finantelor nu a dus-o deloc rau, mai nou contabilii si consultantii financiari incepand sa inregistreze profituri maricele gratie afluxului de noi clienti care incearca astfel sa isi protejeze veniturile de mana lunga a fiscalitatii. Bancile, inspectorii de resurse umane, persoanele implicate in marketing sau administratorii de fonduri vor fi la mare cautare in 2012, iar profesionistii care activeaza in asemenea pozitii vor inregistra venituri substantiale.

Un domeniu mai putin vizibil in trecut, dar care incepe sa creasca tot mai mult este si acela al educatiei si cercetarii, noi joburi aparand deopotriva pentru profesori cat si pentru specialistii in cercetare. Sectorul economic privat reuseste astfel sa absoarba destul de multi dintre absolventii de data mai recenta sau mai vechi, tot acestia reusind sa isi completeze studiile cu masterate si doctorate care le deschid portile larg pentru o cariera foarte solida in domeniul educatiei.

Anul care incepe nu este deci deloc favorabil persoanelor cu o pregatire mai putin temeinica, recalificarile profesionale si continuarea studiilor impunandu-se de la sine pentru toti cei care isi doresc un job mai solid si mai bine platit. Din pacate, nici somajul nu va scadea deloc in anii urmatori, destul de multa lume urmand sa isi piarda locul actual de munca din cauza competitiei acerbe de pe piata si a masurilor dure pe care vor trebui sa le ia managerii pentru a supravietui intr-un mediu economic ostil si mereu in schimbare.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu