Cariera Consultanta

Ce marca de deodorant purtati la un interviu profesional?

Ce marca de deodorant purtati la un interviu profesional?Alaturi de documentele corect intocmite si o prezentare profesionala bine pusa la punct, imbracamintea si deodorantul pe care il alegem pentru interviul profesional ne pot ajuta simtitor, dar nu intotdeauna unii dintre noi se vor pricepe sa aleaga si o nuanta potrivita cu astfel de situatii oficiale.

Unii aplicanti, mai naivi, chiar cred ca deodorantul nu ar avea nici o influenta asupra intervievatorului decat daca esti femeie si doresti sa profiti de acest lucru, dar adevarul este ca, femeie sau barbat, mirosul face si el parte din imaginea profesionala, iar daca vei sti sa folosesti acest lucru in favoarea ta, nu poti decat sa ai de castigat din aceasta.

O simpla nuanta de deodorant de calitate, bine aleasa pentru interviul profesional, poate in realitate sa conteze mai mult decat jumatate de prezentare profesionala, iar multi angajatori pot fi determinati de acest aparent mic detaliu sa ofere puncte in plus la interviul profesional. Sub conditia ca deodorantul sa degaje totusi un parfum cu tenta profesionala, restul este doar o problema de gust si de … rabdare la cumparaturi.

Cele mai potrivite tipuri de deodorant pentru un interviu profesional, atat pentru barbati cat si pentru femei, sunt cele care degaja prospetime, dar de preferat intr-un mod relativ discret si nu din abundenta. Mirosurile exotice, greu de precizat, de tip floral pot aduce deservicii, pe cand cele care trimit la fructe comune, citrice sau alte mirosuri proaspete si familiare vor avea intotdeauna succes.

Oricat de scump si de chic ar fi un deodorant, nu intotdeauna se va preta la interviul profesional, unde parfumurile complexe sau cele prea extavagante pot distrage atentia intervievatorului, facandu-l si usor nervos, pe cand cele familiare, de bun gust, dar si discrete il pot calma, relaxa si chiar ajuta sa scape de tensiunea acumulata de la ceilalti candidati. Aromaterapia nu este chiar o gluma de copii, iar cei care inteleg acest lucru vor sti si cum sa impresioneze placut la interviul profesional.

Atentie totusi, la final, ca nu cumva sa alegeti o vestimentatie care sa nu se potriveasca deloc cu arma dvs. secreta, deodorantul de succes, si sa stricati astfel efectul unei perfecte prezentari profesionale. Tonurile de citrice sau alte fructe trebuie acompaniate si de putina culoare, pe cand nuanta "fresh" striga parca dupa un chip proaspat barbierit si o tinuta impecabil de curata. In ultima instanta, hotaraste gustul dumneavoastra, dar fiti totusi atenti si la "micile" detalii de vestimentatie.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu