Cariera Consultanta

Ce cauta angajatorii la aplicantii pentru un loc de munca?

Ce cauta angajatorii la aplicantii pentru un loc de munca?Exista abilitati profesionale specifice pentru un anume loc de munca, dar exista si abilitati profesionale comune pentru toti profesionistii pe care orice angajator le va cauta mereu la aplicantii pentru o pozitie in cadrul companiei.

Toti cei care poseda aceste abilitati profesionale de baza vor avea intotdeauna prioritate fata de alti aplicanti, la fel de bine pregatiti, dar nu si la acest capitol si de aceea este bine sa revedem ce anume cauta angajatorii pentru a avea succes deplin la interviul profesional.

1. Fidelitate profesionala
Mai toti angajatorii isi doresc alaturi profesionisti care sa ramana multa vreme in cadrul companiei in cauza si de aceea sunt selectati cu predilectie acei aplicanti care nu au depasit o anume varsta, care sunt dornici sa invete lucruri noi si care vor ramane pe baricade vreme indelungata, la bine si la rau.

2. Abilitatea de a lucra in echipa
Desi usor luata in ras, aceasta trasatura profesionala este esentiala pentru cresterea randamentului profesional, iar acei aplicanti care nu pot dovedi ca sunt capabili sa colaboreze la superlativ cu colegii dansilor nu vor avea mare succes la interviu.

3. Urmarirea sarcinilor de lucru in mod independent
Spre deosebire de lucrul in echipa, aici experienta isi va spune mai mult cuvantul, de regula profesionistii cu ceva vechime fiind capabili sa duca la bun sfarsit cele mai multe dintre insarcinarile lor fara multe intrebari.

4. Abilitatea de a se angaja in proiecte multiple
Competitia acerba din prezent necesita profesionisti capabili sa se angajeze in proiecte multiple, aceasta fiind una dintre caile principale de marire a randamentului profesional.

5. Flexibilitate si spirit inovator
Nu de putine ori, angajatii reusesc sa vina cu solutii benefice pentru viitorul companie unde activeaza, iar cei care pot dovedi acest lucru vor avea si un plus la interviul profesional. Flexibilitatea si spiritul inovator sunt abilitati profesionale foarte cautate in prezent.

Separat de cele amintite mai sus, alte abilitati profesionale vor fi necesare pentru obtinerea unui loc de munca, dar aceste abilitati vor tinti mai degraba specificul activitatii de desfasurat, fiind inscrise la un alt capitol decat acela al abilitatilor profesionale generale.

La fel de importante in viziunea angajatorilor ca si abilitatile profesionale specifice, cele de ordin general, comune tuturor profesionistilor nu trebuie ignorate, fiecare dintre aplicantii la un loc de munca trebuind sa dovedeasca ca le poseda si pe acestea alaturi de cunostintele profesionale pe care le va presupune noul lor loc de munca.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu