Cariera Lifestyle

V-ati dori sa lucrati ca agent de paza si securitate?

V-ati dori sa lucrati ca agent de paza si securitate?Slujba de agent de paza si securitate sau de agent de protectie este la o prima vedere simplu de indeplinit, o buna pregatire fizica parand a fi de ajuns pentru a se si accede la o asemenea pozitie in cadrul unei companii.

In realitate insa pregatirea fizica este doar una dintre cerintele importante ale acestui job, fiind necesare si alte calitati obligatorii care sa permita angajarea ca agent de paza si securitate.

Dintre atributiile pe care le poate avea un agent de paza si securitate amintim: patrularea perimetrului de asigurat, supravegherea dispozitivelor de alarma, investigarea tuturor problemelor de ordine si securitate, autorizarea intrarilor si iesirilor, relatii cu publicul, etc.

Multe dintre sarcinile de munca specifice postului de agent de paza se desfasoara prin forta imprejurarilor in conditii speciale si adesea dupa un program deloc convenabil, iar trecutul profesional al unui asemenea angajat trebuie sa fie ireprosabil pentru a i se acorda raspunderi atat de mari si inca pentru perioade lungi de vreme.

Pentru a putea lucra ca agent de paza si securitate, o persoana trebuie obligatoriu sa primesca un certificat de calificare, cursurile putand fi tinute de catre chiar compania care il va angaja sau asigurate de catre stat ori alte organizatii care functioneaza legal pe piata muncii.

Un agent de securitate si paza nu poate retine sau aresta persoane, dar va putea preda fortelor de ordine pe cei care incalca legea atunci cand acest lucru se impune. Portul armelor este sau nu permis, dar cei mai multi agenti de securitate nu vor avea nevoie sa faca apel la arme de foc, dotarea lor incluzand de regula bastoane, sprayuri lacrimogene si mai rar arme de foc.

O cariera ca agent de paza permite si promovarea la locul de munca, prin seriozitate si indeplinirea obiectivelor zilnice putandu-se apoi trece la formarea altor agenti de paza, la pozitii superioare in cadrul companiei unde se activeaza, la paza de obiective de prim rang sau la asigurarea protectiei pentru persoane importante.

Nivelul de salarizare pentru un agent de paza si securitate variaza foarte mult, de la salariul minim pe economie in cazul agentilor incepatori si pana la venituri mult mai mari in cazul agentilor cu vechime care asigura paza unor obiective sau persoane de prim rang.

Pentru persoanele interesate sa urmeze o cariera de agent de paza si securitate, agentiile judetene pentru ocuparea fortelor de munca ofera cursuri de formare de durata medie si de asemenea alte agentii de formare profesionala organizeaza asemenea cursuri, iar conditiile si cerintele vor fi puse in mod explicit la dispozitia doritorilor.

Mai multe informatii pe acest subiect pot fi obtinute contactandu-se in mod direct, telefonic sau prin e-mail organizatorii de cursuri de formare si de asemenea internetul va sta la dispozitie cu sumedenie de informatii suplimentare pentru eventualitatea in care nu sunteti inca decisi sau doriti sa aflati mai multe pe aceasta tema.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu