Cariera Internet

Canonical Ltd. lanseaza o noua versiune a sistemului de operare Ubuntu Linux

Canonical Ltd. lanseaza o versiune a sistemului de operare Ubuntu LinuxIncepand cu luna aprilie 2014, fanii sistemului de operare Ubuntu Linux sunt rasfatati cu o versiune updatata si imbunatatita numita in mod oficial Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr), aceasta distributie beneficiind si de suport pe termen lung timp de 5 ani de zile incepand cu luna aprilie, anul acesta.

Canonical Ltd., compania aflata in spatele sistemelor de operare Ubuntu, a tinut seama de opiniile si solicitarile utilizatorilor cu vechime ai sistemului de operare Ubuntu si a ajustat versiunea Ubuntu 14.04 la cerintele acestora pentru un plus de lejeritate in navigare si de asemenea pentru un plus de performanta, ambele usor de remarcat imediat dupa instalarea propriu-zisa a Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr).

Astfel, spre deosebire de versiunile anterioare ale sistemului de operare Ubuntu, Ubuntu 14.04 include in sfarsit foarte necesarele meniuri integrate in ferestrele de navigare, pastrand in acelasi timp meniul principal neschimbat, asa cum s-au obisnuit deja utilizatorii de Ubuntu de la versiunile anterioare.

Binecunoscutul manager de fisiere Nautilus include de asemenea meniuri complete pentru bara de aplicatii, dar si pentru aplicatiile de software in sine, multi utilizatori plangandu-se in trecut ca nu pot accesa cu usurinta familiarele meniuri "File", "Edit" "View" etc., care sa le faciliteze o navigare mai usoara prin sistemul lor de fisiere.

Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) vine in mai multe variante, menite sa satisfaca necesitatile utilizatorilor sai din intreaga lume, toate beneficiind de suport pe termen lung (LTS). Dintre acestea putem sa va recomandam distributiile speciale Ubuntu Desktop, Ubuntu Server, Ubuntu Cloud sau Ubuntu Core.

Pentru utilizatorii care detin calculatoare de generatie mai veche vor fi puse la dispozitie deja cunoscutele sisteme de operare care deriva din Ubuntu si sunt special construite pentru calculatoare mai putin performante: Lubuntu (un sistem de operare care consuma foarte putine resurse si ruleaza o sesiune tip LXDE) si Xubuntu (de asemenea un sistem de operare care cere resurse minime si ruleaza o sesiune de tip XFCE).

Alte distributii ceva mai sofisticate, toate derivand din noul Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) includ si familiarele sisteme de operare Edubuntu, Kubuntu, Ubuntu GNOME si Ubuntu Studio, ca o noutate fiind anuntata si reintroducerea unui proiect mult dorit de fanii Ubuntu, respectiv Mythbuntu.

Vesti bune deci pentru toti fanii sistemului de operare Ubuntu, in sfarsit ei putand sa se bucure in tihna de un sistem de operare mult mai stabil decat versiunile sale anterioare care, in plus, este si gratuit si mai si beneficiaza de suport de asemenea gratuit pentru urmatorii 5 ani de zile.

Versiunile alfa si beta ale sistemului de operare Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) au putut fi testate in mod liber de catre orice utilizator interesat, iar parerile celor care au instalat deja acest sistem de operare pe calculatorul lor sunt unanim favorabile, ei asteptand cu sufletul la gura lansarea oficiala a acestei noi distributii marca Ubuntu care se anunta deja a fi o surpriza placuta pentru fanii sistemelor de operare Linux din intreaga lume.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu